Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Κέρδισα τον καρκίνο, φοβήθηκα ότι δεν θα ξανακάνω Χριστούγεννα

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Κέρδισα τον καρκίνο, φοβήθηκα ότι δεν θα ξανακάνω Χριστούγεννα

Η μεγάλη Τσέχα τενίστρια μίλησε για τη μάχη που έδωσε για την υγεία της με τον καρκίνο στον λαιμό και το στήθος

martina-navratilova
Τη «νίκη» της στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στον λαιμό και το στήθος με τον οποίο είχε διαγνωστεί πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε η μεγάλη Τσέχα τενίστρια, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

«Από όσο γνωρίζω είμαι καθαρή από τον καρκίνο» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Πιρς Μόργκαν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με την ίδια θα είναι εντελώς έτοιμη μετά από μερικές ακόμα προληπτικές ακτινοβολίες στο στήθος της τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στην ίδια συνέντευξη η Ναβρατίλοβα εξομολογήθηκε ότι λόγω της διάγνωσης του καρκίνο υποχρεώθηκε να αναβάλει τα σχέδιά της να υιοθετήσει παιδί με τη σύζυγό της, Τζούλια Λεμίγκοβα.

«Ήμουν σε απόλυτο πανιό για τρεις ημέρες και σκεφτόμουν ότι δεν θα ξανακάνω Χριστούγεννα» δήλωσε η 66χρονη Τσέχα.

Video: Tennis legend Martina Navratilova opens up on double cancer diagnosis
Κλείσιμο


«Στο μυαλό μου ήρθαν όλα τα πράγματα που ήθελα να κάνω. Και μπορεί να ακούγεται ρηχό αλλά σκέφτηκα "ποιο φοβερό αυτοκίνητο θα ήθελα να οδηγήσω αν ήταν να ζήσω για άλλον έναν χρόνο;"» συνέχισε την εξομολόγηση της για τις πρώτες αντιδράσεις όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο.

Η Ναβρατίλοβα είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο αρχικού σταδίου στο στήθος της και το 2010 ενώ η δεύτερη «μάχη» αποκαλύφθηκε όταν επισκέφθηκε γιατρούς στο Τέξας αφού διαπίστωσε έναν διογκωμένο λεμφαδένα στον λαιμό.

«Παρατήρησα ότι ο αριστερός λεμφαδένας ήταν διογκωμένος και σκέφτηκα ότι αυτό είχε προκληθεί από εμβολιασμό που είχα κάνει μια εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες δεν είχε υποχωρήσει και γι' αυτό τηλεφώνησα στον γιατρό» περιέγραψε η Ναβρατίλοβα.

Μιλώντας για την περίοδο της θεραπείας της είπε ότι «είχε τα πάνω και τα κάτω της» λόγω της ακτινοβολίας που ελάμβανε καθημερινά για τρεις εβδομάδες και των χημειοθεραπειών που ακολούθησαν τις επόμενες τρεις εβδομάδες: «Ήταν σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

«Ειδικά την πρώτη εβοδμάδα έκανα και ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Όταν αρχίζεις να νιώθεις χάλια δεν ξέρεις πού να το αποδώσεις. Δεν ένιωθα τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας μέχρι την τρίτη εβδομάδα αλλά στη συνέχεια είχα ξηροστομία και κλειστό λαιμό. Όλα είναι πρησμένα και νιώθεις πολύ άβολα. Δεν έχεις γεύση. Το ίδιο κάνει και η χημιοθεραπεία αλλά ο λαιμός σου ξεραίνεται. Δέχεσαι από παντού χτυπήματα και οι γιατροί δεν σε βοήθανε με το πώς θα σου "σκάσει" αυτό» κατέληξε η Ναβρατίλοβα για τις θεραπείες της.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Ρωσίδα κατάσκοπος έγινε «Μαρία Τσάλλα» χωρίς καμία ελληνική υπηρεσία να καταλάβει το παραμικρό

Θρίλερ στην Κω με Σουηδό ντίλερ κοκαΐνης - Πώς έφτασε στην Ελλάδα με διαβατήριο... ξαδέρφου του

Survivor All Star: Ο δεύτερος του τάκου και η αναμέτρηση που κατέληξε σε... πόλεμο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης