Μαύρη Θάλασσα: Θρίλερ με το βυθισμένο drone - Επιχείρηση ανέλκυσης από τους Ρώσους, σβήνουν το λογισμικό οι ΗΠΑ

Μαύρη Θάλασσα: Θρίλερ με το βυθισμένο drone - Επιχείρηση ανέλκυσης από τους Ρώσους, σβήνουν το λογισμικό οι ΗΠΑ

Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ  Ρωσίας - ΗΠΑ μετά το επεισόδιο με το drone και τα ρωσικά Su-27 στη Μαύρη Θάλασσα

reaper
Συνεχίζεται το κατασκοπευτικό θρίλερ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για το αμερικανικό drone, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, η Μόσχα θα επιχειρήσει να εντοπίσει το βυθισμένο drone. 

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ανακτήσουμε ή όχι, αλλά πρέπει να γίνει. Και σίγουρα θα εργαστούμε πάνω σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νικολάι Πατρούσεφ. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες - σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού - δεν έχουν στην περιοχή πολεμικά πλοία. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των πολύτιμων στοιχείων που έχουν σχέση με το drone που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα. 

«Χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε λάβει μέτρα για να προστατεύσουμε πολύτιμα στοιχεία που έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο drone. Είναι ιδιοκτησία των Ηνωμένων Πολιτειών. Προφανώς δεν θέλουμε να δούμε κανέναν να το πιάνει στα χέρια του πέρα ​​από εμάς», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να βρουν το drone, ωστόσο εάν το πράξει η Ρωσία «τότε η ικανότητά της να εκμεταλλευθεί χρήσιμες πληροφορίες θα έχουν ελαχιστοποιηθεί πολύ». Πάντως, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στο CNN και επισήμαναν ότι οι ΗΠΑ διέγραψαν το ευαίσθητο λογισμικό του drone έτσι ώστε η Ρωσία να μην καταφέρει να μαζέψει μυστικές πληροφορίες. 

Η διαγραφή του λογισμικού έγινε μετά την «επαφή» του drone με τα δύο Su-27. Ακόμη οι Αμερικανοί ανέφεραν ότι τα ρωσικά SU-27 άδειασαν καύσιμα μπροστά από το drone χθες το πρωί. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου συμβάντος ένα από τα Su-27 συγκρουστηκε με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Από τη σύγκρουση υπήρξε ζημιά στον έλικα του drone με αποτέλεσμα η διοίκηση των ΗΠΑ να το ρίξει στη Μαύρη Θάλασσα.

Και μέσα σε όλα αυτό το Κρεμλίνο μιλάει για «προβοκάτσια» σχολιάζοντας τη σύγκρουση του Su - 27 με το  MQ-9 Reaper σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ και οι οποίες μεταδίδονται από το πρακτορείο RIA Novosti.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό ως προβοκάτσια», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ λίγο μετά την κλήση του από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου του κοινοποιηθεί η «έντονη διαμαρτυρία» της αμερικανικής κυβέρνησης για το συμβάν.

Κλείσιμο
Τέλος η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι το drone συνετρίβη εξαιτίας της σύγκρουσης με το μαχητικό Su-27, αν και κάτι τέτοιο το απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα που ισχυρίζεται ότι κατέπεσε μετά από απότομο ελιγμό.



Ειδήσεις σήμερα:

Hellenic Train: Αποζημιώνει τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών - Οι προκαταβολές

Τζόζεφ Τζεντίλ: Ο άνθρωπος που έβλεπε τις... χρεοκοπίες να περνούν - «Πρωταγωνιστής» στις υποθέσεις Enron, Lehman Brothers και SVB

Μίμης Παπαϊωάννου: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Την Παρασκευή η κηδεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης