Ψαράς στις ΗΠΑ βρέθηκε μπροστά σε εκατοντάδες πεινασμένους καρχαρίες - Δείτε βίντεο
Είχαν εντοπίσει ένα κοπάδι ψάρια και έπεσαν πάνω του να το κατασπαράξουν
Μπροστά σε ένα πρωτοφανές για τον ίδιο, όσο και τρομακτικό, θέαμα βρέθηκε ψαράς στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, που εντόπισε εκατοντάδες καρχαρίες να τρώνε με μανία ό,τι έβρισαν μπροστά τους.
Ο Ντίλον Μέι ήταν περίπου 20 χιλιόμετρα από την ακτή, όταν είδε τη θάλασσα να «βράζει» γύρω του. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ένα κοπάδι τόνοι.
Στην πραγματικότητα, γράφει ο Guardian, ήταν καρχαρίες που είχαν εντοπίσει ένα κοπάδι μενχάντεν, ένα μικρό ψάρι που είναι συνηθισμένο στα νερά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Τα μενχάντεν είναι αγαπημένα «γεύματα» για τους καρχαρίες και τις φάλαινες.
Ο Μέι εξήγησε ότι οι καρχαρίες είχαν βρει τα ψαράκια και τα έσπρωχναν προς τη βάρκα για να τα κατασπαράξουν.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι καρχαρίες μπορούν να ζήσουν έως και έξι εβδομάδες χωρίς να φάνε, αλλά μετά τρώνε τα πάντα, ακόμα φύκια ή και σκουπίδια που βρίσκουν στη θάλασσα.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.