Σεισμός στην Τουρκία: «Μας ακούει κανείς;» - Οι απέλπιδες φωνές των διασωστών για ίχνη ζωής
Αμέσως μετά ακολουθεί μία εκκωφαντική σιωπή, προκειμένου να ακούσουν έστω και έναν ψίθυρο
Την ώρα που αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτωνστην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς, οι διασώστες δίνουν πραγματική μάχη με τον χρόνο και το ψύχος για τον εντοπισμό επιζώντων που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τους τόνους τσιμέντου.
Για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο, οι εξαντλημένοι, από τις προσπάθειες διασώστες, γίνονται ένα και φωνάζουν προκειμένου να ανασύρουν στο φως ανθρώπους που ακόμα ζουν.
«Μας ακούει κανείς», φωνάζουν ενώ την ίδια στιγμή ακολουθεί μία εκκωφαντική σιωπή, προκειμένου να ακούσουν έστω και έναν ψίθυρο.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.