Ουκρανία: Ο Καντίροφ δήλωσε πως στέλνει τους τρεις ανήλικους γιους του στο μέτωπο

Ουκρανία: Ο Καντίροφ δήλωσε πως στέλνει τους τρεις ανήλικους γιους του στο μέτωπο

«Δεν αστειεύομαι» τόνισε ο  ηγέτης της Τσετσενίας για τους τρεις γιους του, ηλικίας 14, 15 και 16 ετών

kadyrov_gioi
Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα στείλει τους έφηβους γιους του, συμπεριλαμβανομένου του 14χρονου γιου του Άνταμ, να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Ήρθε η ώρα να αποδείξουν την αξία τους σε μια πραγματική μάχη και καλωσορίζω αυτή την επιθυμία τους», δήλωσε ο Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Πούτιν και ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου στην Ουκρανία, σε ανάρτησή του στο Telegram.



«Σύντομα θα πάνε στην πρώτη γραμμή και θα βρίσκονται στα πιο δύσκολα τμήματα της γραμμής επαφής», είπε, προσθέτοντας ότι η δήλωσή του αυτή απευθυνόταν σε «ματαιόδοξους ομιλητές που ισχυρίζονται ότι αγαπημένα μου πρόσωπα δεν συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Επιπλέον, είπε ότι ο Ακμάτ (16 ετών), ο Έλι (15 ετών) και ο Άνταμ (14 ετών) έχουν εκπαιδευτεί για μάχη «σχεδόν από τα παιδικά τους χρόνια» και επέμεινε ότι «δεν αστειεύεται».

Η ανακοίνωση του Καντίροφ έρχεται λίγες ημέρες αφότου ανέφερε πως η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων χαμηλής ισχύος στην Ουκρανία μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Λίμαν στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ.

«Κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές και τη χρήση πυρηνικών όπλων χαμηλής απόδοσης», δήλωσε ο Καντίροφ.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σαν «μια συναισθηματική στιγμή» τη συγκεκριμένη φράση του Καντίροφ, επιδιώκοντας να διατηρήσει αποστάσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

«Συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες» υπέγραψε ο Τσαβούσογλου στη Λιβύη

Την Τετάρτη η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Πράγα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης