Ιράκ: Κούρδοι διαδηλώνουν στην Αρμπίλ κατά της ιρανικής ηγεσίας και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών
Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πλακάτ με τη φωτογραφία της Αμινί, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στην Αρμπίλ φωνάζοντας «Θάνατος στον δικτάτορα», ένα σύνθημα που αφορούσε τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πλακάτ με τη φωτογραφία της Αμινί, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στην Αρμπίλ φωνάζοντας «Θάνατος στον δικτάτορα», ένα σύνθημα που αφορούσε τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
«Γυναίκες, ζωή, ελευθερία», φώναζαν άλλοι, πολλοί εκ των οποίων ήταν Κούρδοι του Ιράν που ζουν αυτοεξόριστοι στο ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν. Η Αμινί συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές επειδή δεν τηρούσε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα.
«Σκότωσαν (την Αμινί) επειδή μια τούφα μαλλιά έβγαινε από το χιτζάμπ της. Οι νέοι ζητούν ελευθερία. Ζητούν δικαιώματα για όλους επειδή όλοι δικαιούνται αξιοπρέπεια και ελευθερία», είπε ο Ναμάμ Ισμαϊλί, ένας Ιρανός Κούρδος από το Σαρντάστ, μια πόλη στο βορειοδυτικό Ιράν.
«Δεν είμαστε κατά της θρησκείας, δεν είμαστε κατά του Ισλάμ, θέλουμε η θρησκεία να διαχωριστεί από την πολιτική», είπε από την πλευρά του ο Μαϊσούν Ματζιντί, Κούρδος ηθοποιός και σκηνοθέτης με καταγωγή από το Ιράν που ζει στην Αρμπίλ.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.