Κίνα: Στέλνει στρατεύματα στη Ρωσία για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Κίνα: Στέλνει στρατεύματα στη Ρωσία για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Η συμμετοχή της Κίνας στα κοινά γυμνάσια «δεν συνδέεται με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας σε ανακοίνωση

kina_stratos
Κινεζικά στρατεύματα θα μεταβούν στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε κοινά γυμνάσια με τη Ρωσία και άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Ινδίας, της Λευκορωσίας και του Τατζικιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Η συμμετοχή της Κίνας στα κοινά γυμνάσια «δεν συνδέεται με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση.

Τα γυμνάσια εντάσσονται σε μια διμερή συμφωνία συνεργασίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παρόμοια κοινά γυμνάσια με επικεφαλής τη Ρωσία και τη συμμετοχή της Κίνας έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, σημειώνει το Reuters.

«Ο στόχος είναι να εμβαθύνουμε την πρακτική και φιλική συνεργασία με τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών, να διευρύνουμε το επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών και να ενισχύσουμε την ικανότητα να απαντάμε σε διάφορες απειλές για την ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Τελικά μάθαμε να ζούμε τον κορωνοϊό - «Εξαφανισμένοι» από τις ΜΕΘ οι ασθενείς 40-65 ετών

Ενοχλούν την Τουρκία οι ελληνικές σημαίες στην Ψέριμο

Εξοικονομώ 2021: Εντάσσονται πλέον όλοι οι επιλαχόντες - Πάνω από 87.000 οι δικαιούχοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης