Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Δίπλα - δίπλα ο Όρμπαν και ο... σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου

Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Δίπλα - δίπλα ο Όρμπαν και ο... σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου

Κάθισαν σκόπιμα ή τυχαία σε διπλανά καθίσματα; - Ο Ορμπάν έχει στοχοποιήσει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις Βρυξέλλες

viktor-orban416
Ήταν τυχαίο ή μήπως έγινε σκοπίμως; Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο φακός απαθανάτισε -στο δείπνο που παρέθεσαν τα Βασιλικά Ανάκτορα προς τιμήν των ηγετών- τον ακροδεξιό ισχυρό άνδρα της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, να κάθεται δίπλα στον Γκοτιέ Ντεστενέ, σύζυγο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.

Ο Ξαβιέ ήταν ο πρώτος ηγέτης χώρας της Ε.Ε που παντρεύτηκε άντρα. Ο γάμος τους έγινε στις 15 Μαΐου του 2015, ενώ από το 2010 οι δυο τους είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Ωστόσο, από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μία ήταν αυτή που σχολιάστηκε ιδιαίτερα από έναν ισπανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο την περιέγραψε ως: «Η εικόνα της συνόδου κορυφής».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, να κάθεται δίπλα στον Γκοτιέ Ντεστενέ, τον πρώτο ομοφυλόφιλο σύζυγο ηγέτη κράτους μέλους της Ε.Ε. Ως γνωστόν, ο Ορμπάν έχει στοχοποιήσει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Βρυξελλών.



Κλείσιμο
Εν μέσω εικασιών για το αν η διάταξη των καθισμάτων στο δείπνο ήταν σκόπιμη ή αν ήταν καθαρά θέμα πρωτοκόλλου, το βασιλικό παλάτι της Ισπανίας δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα χρόνο, στην Ουγγαρία τέθηκε σε εφαρμογή νόμος που βάλλει κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και ουσιαστικά απαγορεύει τη διάδοση υλικού στα σχολεία που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου.

Τότε, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ έσπευσε να κατηγορήσει τον εθνικιστή ηγέτη για την εφαρμογή του νόμου.

«Το να κατηγορηθείς σε εθνικό επίπεδο, να θεωρηθείς ως μη φυσιολογικός, να θεωρηθείς κίνδυνος για τους νέους, σημαίνει ότι δεν συνειδητοποιείς πως το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή. Αλλά το να έχεις μισαλλοδοξία είναι μια επιλογή», συνέχισε ο Μπετέλ.

Μάλιστα, προέτρεψε τον Όρμπαν να εξετάσει τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει ο νόμος στους νέους.

«Δεν σηκώθηκα ένα πρωί ομοφυλόφιλος αφού είδα μια διαφήμιση στην τηλεόραση κάποιας μάρκας… Δεν λειτουργεί έτσι η ζωή. Είναι μέσα μου, δεν το επέλεξα. Και το να αποδεχτείς τον εαυτό σου είναι αρκετά δύσκολο, όπως και το να στιγματιστείς», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Τα μοντέλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ ώστε να πάρουμε μέτρα

Καταγγελίες για ακατάλληλες συνθήκες και αμέλεια περίθαλψης σε κτηνιατρείο στη Θεσσαλονίκη - Τι απαντά ο γιατρός

Το πόρισμα για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας - Ασφυκτικός ο θάνατος, δεν βρέθηκαν παθολογικά αίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης