Κυκλώνας Αγκάθα: Τρεις νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι στο νότιο Μεξικό

Κυκλώνας Αγκάθα: Τρεις νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι στο νότιο Μεξικό

Περίπου 5.240 τουρίστες βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου, κυρίως σε θέρετρα όπως το Πουέρτο Εσκοντίδο και το Ουατούλκο

mexico_agatha
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ αγνοούνται αφότου άρχισε να πλήττει χθες Δευτέρα παραθαλάσσιους τομείς στην πολιτεία Οαχάκα (νότιο Μεξικό) ο κυκλώνας Αγκάθα – που χθες Τρίτη υποβαθμίστηκε από μετεωρολόγους σε τροπική καταιγίδα –, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

«Αφού η Αγκάθα έφθασε πάνω από το έδαφος, η ημέρα ολοκληρώθηκε χωρίς απώλειες ζωών, όμως οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν νωρίς το πρωί (χθες) Τρίτη προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών και κατολισθήσεις», εξήγησε στον Τύπο ο Αλεχάντρο Μουράτ, ο κυβερνήτης της πολιτείας. «Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί και (άλλοι) οκτώ αγνοούμενοι», συνόψισε.

Οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν στις κοινότητες Σάντα Καταρίνα Τσαναγκία και Γιάνο ντελ Τσιγιάρ, διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία της πολιτείας.

Το φαινόμενο, ο πρώτος κυκλώνας της περιόδου στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφθασε πάνω από το έδαφος ενώ χαρακτηριζόταν θύελλα Κατηγορίας 2 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον προχθές το απόγευμα (τοπική ώρα), δυτικά του Πουέρτο Άνχελ (2.500 κάτοικοι), στην πολιτεία Οαχάκα.



Κλείσιμο
Επρόκειτο για τον «πιο σφοδρό» κυκλώνα που έχει καταγραφεί στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό οποιονδήποτε Μάιο από το 1949, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (National Hurricane Center, NHC) των ΗΠΑ.



Η Αγκάθα κατευθυνόταν χθες Τρίτη προς νότο, προς την πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εκεί και αλλού στον μεξικανικό νότο.

Περίπου 5.240 τουρίστες βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου, κυρίως σε θέρετρα όπως το Πουέρτο Εσκοντίδο και το Ουατούλκο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Μεξικό πλήττεται κάθε χρόνο από τροπικούς κυκλώνες στις ακτές του τόσο στον Ειρηνικό όσο και στον Ατλαντικό Ωκεανό, γενικά από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά: «Δεν θ' ανεχτούμε φαντασία χαμένων αυτοκρατοριών» απάντησε ο Μητσοτάκης στην Τουρκία, που «γκριζάρει» νησιά και επιμένει για αποστρατιωτικοποίηση

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκα από την Τετάρτη - Πού καταργείται και πού παραμένει υποχρεωτική

Survivor: Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση και το σχέδιο Μαρτίκα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης