Πυροβολισμοί σε τελετή αποφοίτησης σχολείου στη Νέα Ορλεάνη - Μία νεκρή

Πυροβολισμοί σε τελετή αποφοίτησης σχολείου στη Νέα Ορλεάνη - Μία νεκρή

Δύο τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο - Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από μια διαφωνία μεταξύ γυναικών - Αναφορές για πάνω από πέντε πυροβολισμούς - Το περιστατικό καταγράφεται λίγες ημέρες μετά την ένοπλη επίθεση σε Δημοτικό στο Τέξας

Screenshot_2021-04-12_at_11_32_59_PM
Λίγες ημέρες μετά την ασύλληπτη τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας που βύθισε σε εθνικό πένθος τις ΗΠΑ με τους 21 ανθρώπους να πέφτουν νεκροί από τα πυρά 18χρονου, ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς συγκλονίζει την Αμερική.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε τελετή αποφοίτησης Λυκείου σε πανεπιστημιακό χώρο της Νέας Ορλεάνης, όπου το αιματηρό σκηνικό εκτυλίχθηκε ύστερα από άγριο καβγά μεταξύ γυναικών, στο πάρκινγκ, και όχι από επίθεση ενόπλου όπως συνέβη στο Τέξας. 

3 shot, injured outside graduation in New Orleans


Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των αμερικανικών δικτύων, μια ηλικιωμένη έχει πέσει νεκρή ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν στο campus του πανεπιστημίου Xavier.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, οι δύο τραυματίες, που είναι άντρες, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Το ένα θύμα φέρει τραύματα στον ώμο και το άλλο στο πόδι, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για αποφοίτους. 

Οι πυροβολισμοί έπεσαν μέρα μεσημέρι, στις 12:00, εντός του πανεπιστημιακού χώρου. 

shootings


Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, η αστυνομία όμως κρατά πάνω από δύο υπόπτους τους οποίους και ανακρίνει. 

Ο μοιραίος καβγάς

Η τραγική αυτή εξέλιξη στην τελετή αποφοίτησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης περιγράφεται από τις Αρχές ως «πράξη παράλογης βία», ενώ όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από μια έντονη διαφωνία μεταξύ δύο γυναικών. 




Η κλιμάκωση δεν άργησε να φανεί μέχρι που βγήκαν τα όπλα και έπεσαν οι πυροβολισμοί. Η γυναίκα, που έπεσε νεκρή, φέρεται να μην εμπλέκεται στο περιστατικό.

Το σκηνικό πυροβολισμών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ, καταγράφηκε σε πάρκινγκ έξω από το κέντρο Convocation, έναν χώρο όπου γίνονται συχνά τελετές αποφοίτησης. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Fox 8 ότι έπεσαν από 5 μέχρι 12 πυροβολισμοί.

Παραμένει άγνωστο, μέχρι στιγμής, πόσοι εμπλέκονται στο περιστατικό όπως και οι ηλικίες των γυναικών που ενεπλάκησαν στον μοιραίο καβγά. 

Το δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα σε λίγες ημέρες

Η αποφοίτηση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον συγκεκριμένο πανεπιστημιακό χώρο στη Νέα Ορλεάνη, ήταν η δεύτερη, σε διάστηημα μόλις 11 ημερών, που σημαδεύτηκε από αιματοχυσία. Στις 20 Μαΐου, ακόμη ένας άγριος τσακωμός ξέσπασε σε τελετή στον πανεπιστημιακό χώρο Convocation Center, στον οποίο οι παρευρισκόμενοι πέταγαν μέχρι και καρέκλες. 

Σε εκείνο το συμβάν πυροβολήθηκαν τρεις άνθρωποι ενώ κι ένας τέταρτος έφερε χτυπήματα. 

Λόγω της προηγούμενης κατάστασης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Προβληματισμό εγείρει το γεγονός ότι λιγότερο από πέντε μήνες από την έναρξη του 2022 και οι ανθρωποκτονίες στη Νέα Ορλεάνη έχουν ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό εκείνων του 2019 που έφτασε στις 119.

Ειδήσεις σήμερα:

Δωρητής σπέρματος «έκρυβε» από λεσβίες το γενετικό σύνδρομό του που προκαλεί χαμηλό IQ και έκανε 15 παιδιά!

Ρόδος: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 43χρονου - Βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος

Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης