Μακρόν: Ζήτησε από τον Ερντογάν να σεβαστεί τις αποφάσεις Σουηδίας-Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Μακρόν: Ζήτησε από τον Ερντογάν να σεβαστεί τις αποφάσεις Σουηδίας-Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Γαλλίας και Τουρκίας για το ενταξιακό των σκανδιναβικών χωρών και τον πόλεμο στην Ουκρανία - Στο επίκεντρο το ξεμπλοκάρισμα των ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας

macron_erdogan11
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, είχε το πρωί της Πέμπτης ο Εμανουέλ Μακρόν. Στη διάρκειά της, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, ο Μακρόν από τον Τούρκο πρόεδρο ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις που έλαβαν οι κυβερνήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας για την ένταξή τους στη Συμμαχία και ευχήθηκε να βρεθεί γρήγορα λύση στο θέμα με την αρνητική στάση της Άγκυρας.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων Τουρκίας-Γαλλίας, καθώς και τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι επιθυμεί να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν «μια δίκαιη ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» και ότι συνεχίζει να ενθαρρύνει τις δύο χώρες στην προσπάθεια τερματισμού του πολέμου μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι επαφές της Σουηδίας και της Φινλανδίας με οργανώσεις υπό τον έλεγχο του PKK/YPG δεν θα ήταν συμβατές με το πνεύμα της συμμαχίας υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Οι δυο πρόεδροι συζήτησαν «την επείγουσα ανάγκη να καταστεί δυνατή η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα οποία εξαρτώνται πολλές χώρες για την επισιτιστική τους ασφάλεια. Αναφέρθηκαν στους διάφορους πιθανούς τρόπους μεταφοράς των σιτηρών εκτός Ουκρανίας και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή προκειμένου να βρεθεί γρήγορα λύση».

Ειδήσεις σήμερα:

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα 65 «πρέπει» για να εισπράξουμε 5,3 δισ. ευρώ μέσα στο 2022

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Αλλαγές στο Δημόσιο: Οι... «συνοδοί ανελκυστήρα» και οι άλλες παρωχημένες ειδικότητες που καταργούνται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης