Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ενέκρινε την υποψηφιότητα της Σουηδίας για την ένταξη στo NATO

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ενέκρινε την υποψηφιότητα της Σουηδίας για την ένταξη στo NATO

Η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Αντερσον αναμένεται να υποβάλει το επίσημο αίτημα προς την Ατλαντική Συμμαχία εντός των προσεχών ημερών 

eva-magdalena-anderssen-0
Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Σουηδίας ανακοίνωσε την έγκριση της υποψηφιότητας της χώρας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, εγκαταλείποντας την επί δεκαετίες στάση της αντίθεσης σε μία τέτοια κίνηση, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και συμβάλλοντας στην δημιουργία ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας υπέρ της ένταξης στην Ατλαντική Συμμαχία.

Η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Αντερσον αναμένεται να υποβάλει το επίσημο αίτημα προς την Ατλαντική Συμμαχία εντός των προσεχών ημερών.   
«Αύριο θα διασφαλίσω ότι υπάρχει ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη στην Βουλή για την αίτηση ένταξης της Σουηδίας και στην συνέχεια θα λάβουμε μία κυβερνητική απόφαση», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Αντερσον κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Στοκχόλμη.

Μία κοινή υποψηφιότητα στο ΝΑΤΟ με την Φινλανδία είναι το καλύτερο για την Σουηδία και την ασφάλειά της, πρόσθεσε η πρωθυπουργός.

Οι ανάγκες ασφαλείας της Σουηδίας υπηρετούνται με το καλύτερο τρόπο από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Μαγκνταλένα Αντερσον, αφού το κόμμα της, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, άλλαξε την πολιτική του γραμμή εγκαταλείποντας την πάγια άρνησή του για ένταξη της χώρας στην Συμμαχία, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Το καλύτερο για την ασφάλεια της Σουηδίας και του σουηδικού λαού είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε η σουηδή πρωθυπουργός.

«Πιστεύουμε ότι η Σουηδία χρειάζεται τις επίσημες εγγυήσεις ασφαλείας που συνοδεύουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.
Ειδήσεις σήμερα:

Οι επώνυμοι «ψηφίζουν» Μύκονο, ποιους είδαμε βόλτα στα Ματογιάννια το Σαββατοκύριακο


Live o τελικός του Italian Open, Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς


Κώστας Τσιμίκας: Ο νέος ήρωας της Λιβερπουλ είναι Έλληνας - Το πρώτο γκολ, το κύπελλο, η αποθέωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης