Πόλεμος στην Ουκρανία: Κανείς δεν θέλει μια άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ, είπε ο Πεσκόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κανείς δεν θέλει μια άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ, είπε ο Πεσκόφ

Το Κρεμλίνο «υπόσχεται» ισχυρή απάντηση σε όποιον επιχειρήσει να εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας - Ζήτημα ασφάλειας επικαλείται ξανά ο Πεσκόφ με αφορμή πιθανή ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

peskov
Όλος ο κόσμος θέλει να αποφύγει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Πέμπτη ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας παράλληλα πως η χώρα είναι έτοιμη να «απαντήσει» σε όποιον επιχειρήσει να εμπλακεί στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία.

«Όλοι θέλουν να αποφύγουν μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. Και η Ρωσία θέλει το ίδιο. Το ΝΑΤΟ έχει επίσης επανειλημμένα κάνει δηλώσεις σχετικά με αυτό και νομίζω ότι όλες οι πιθανές εξελίξεις γύρω από αυτό, εξαρτώνται από την Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει την πιο ισχυρή απάντηση εάν οποιαδήποτε πλευρά προσπαθήσει να εμπλακεί στην Ουκρανία.

«Προχωρούμε κυρίως με βάση τις δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος Πούτιν από τις 24 Φεβρουαρίου ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να δώσει την πιο αποφασιστική απάντηση στην πλευρά που θα προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να μπει στην Ουκρανία και να επέμβει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγουν εκεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας», ανέφερε ο Πεσκόφ.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο Πεσκόφ σημείωσε πως «η επόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ δεν καθιστά την ήπειρό μας σταθερή και ασφαλή», προσθέτοντας πως η απάντηση της Ρωσίας θα εξαρτηθεί από τον βαθμό προώθησης της στρατιωτικής υποδομής της Συμμαχίας στα ρωσικά σύνορα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανός εγκλωβισμένος στο Αζοφστάλ ζητά από τον Έλον Μασκ να βοηθήσει

«Ο μονάκριβός μου, ο Μάριός μου»: Θρήνος και ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ο εισαγγελέας ερευνά την καταγγελία για βιασμό κατά του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης