Πούτιν: Οι δυτικές κυρώσεις καθοδηγούνται από μυωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, πλήττουν όλο τον κόσμο

Πούτιν: Οι δυτικές κυρώσεις καθοδηγούνται από μυωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, πλήττουν όλο τον κόσμο

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η φετινή συγκομιδή σιτηρών στη Ρωσία μπορεί να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ

bladimiri_putin
Οι συντάκτες των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας, καθοδηγούνται από υπερβολικές μυωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και πλήττουν τις οικονομίες και τους λαούς της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη, σε συνάντηση με αξιωματούχους της κυβέρνησης για οικονομικά ζητήματα.

«Αυτές οι κυρώσεις προκαλούν σε μεγάλο βαθμό μια παγκόσμια κρίση. Οι συντάκτες τους, καθοδηγούμενοι από κοντόφθαλμες, διογκωμένες πολιτικές φιλοδοξίες και τη ρωσοφοβία, πλήττουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τις δικές τους οικονομίες, την ευημερία των πολιτών τους. Το βλέπουμε αυτό, πρώτα απ' όλα, στην απότομη αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρώπη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι σε ορισμένες χώρες έφτασε κοντά στο 20% ετησίως, ενώ στο σύνολο της ευρωζώνης οι τιμές των εμπορευμάτων αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 11%.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως η συνέχιση της «εμμονής της Δύσης στις κυρώσεις» θα οδηγήσει αναπόφευκτα στις «πιο δύσκολες, δυσεπίλυτες συνέπειες» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. «Η ευθύνη για αυτό βαρύνει εξ ολοκλήρου τις ελίτ των δυτικών χωρών, οι οποίες είναι έτοιμες να θυσιάσουν τον υπόλοιπο κόσμο για να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους» είπε.

Για τα εσωτερικά της χώρας του, ο Πούτιν επιχείρησε να υπενθυμίσει ότι η ΕΣΣΔ κέρδισε τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο όχι μόνο χάρη στις μάχες της πρώτης γραμμής, αλλά και χάρη στην οικονομική της δύναμη. «Πρόσφατα γιορτάσαμε την κύρια επέτειό μας - την Ημέρα της Νίκης. Και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι αυτή επιτεύχθηκε όχι μόνο σε μάχες στα μέτωπα, αλλά και λόγω της οικονομικής δύναμης της χώρας μας, η οποία τότε αντιτάχθηκε στο βιομηχανικό δυναμικό όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά σχεδόν όλης της Ευρώπης, την οποία υποδούλωσαν οι φασίστες», ανέφερε σχετικά.

Αναφερόμενος στο ρούβλι, ο Πούτιν ανέφερε πως η συναλλαγματική του ισοτιμία παρουσιάζει φέτος την καλύτερη δυναμική μεταξύ όλων των νομισμάτων του κόσμου, ενώ αναφέρθηκε και στη συγκομιδή σιτηρών (θέμα που απασχολεί την παγκόσμια διατροφική αλυσίδα), σημειώνονας πως έχει δυναμικη να φτάσει τα 130 εκατομμύρια τόνους στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων 87 εκατομμυρίων τόνων σιταριού, ποσότητα θα μπορούσε να αποτελέσει ρεκόρ στην ιστορία της Ρωσίας.

«Φέτος αναμένεται μια καλή συγκομιδή. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες - πρόκειται για προκαταρκτικές εκτιμήσεις - η συγκομιδή σιτηρών μπορεί να φθάσει τα 130 εκατομμύρια τόνους, συμπεριλαμβανομένων 87 εκατομμυρίων τόνων σιταριού. Αν αυτό συμβεί, θα γίνει ρεκόρ σε ολόκληρη την ιστορία της Ρωσίας. Αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, αλλά και την αύξηση των προμηθειών στην παγκόσμια αγορά για τους εταίρους μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις παγκόσμιες αγορές τροφίμων», τόνισε ο Πούτιν.


Ειδήσεις σήμερα:

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συνιστούσε σίγουρα απειλή για τη Ρωσία, λέει το Κρεμλίνο - Το σχόλιο του Ζελένσκι

Ουκρανός εγκλωβισμένος στο Αζοφστάλ ζητά από τον Έλον Μασκ να βοηθήσει

«Ο μονάκριβός μου, ο Μάριός μου»: Θρήνος και ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης