Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιαστικοί διάλογοι στη ρωσική κρατική τηλεόραση για το σενάριο πυρηνικού πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιαστικοί διάλογοι στη ρωσική κρατική τηλεόραση για το σενάριο πυρηνικού πολέμου

Η δημοσιογράφος «φερέφωνο» του Πούτιν, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, θεωρεί πιο πιθανό να γίνει Γ' Παγκόσμιος παρά να επιτρέψει ο Πούτιν να ηττηθεί η Ρωσία στην Ουκρανία - «Τι επιλογή μας αφήνετε ηλίθιοι; Ένα πυρηνικό χτύπημα;» γράφει σε ανάρτησή της για τη βρετανική βοήθεια στο Κίεβο

russia_editor
Βαθιά ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, όπως ο Σεργκέι Λαβρόφ ή ακόμα και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος για την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών, την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ Δύσης και Μόσχας μοιάζουν να επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα γενικευμένου φόβου και ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες με τους χιλιάδες νεκρούς άμαχους, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο συζητούνται στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας τα σενάρια «κλιμάκωσης» της σύγκρουσης των δύο χωρών σε παγκόσμιο πόλεμο και της χρήσης πυρηνικών όπλων, ικανών να αφανίσουν χιλιάδες ζωές μέσα σε μια στιγμή.

Όπως δείχνει το βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail, η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, συντάκτρια του κρατικού RT και «φερέφωνο» του Κρεμλίνου κατά τη βρετανική εφημερίδα, θεωρεί πιο πιθανό να ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος ή να υπάρξει ένα πυρηνικό χτύπημα από το να ηττηθεί η Ρωσία στην Ουκρανία.



Σε χθεσινοβραδινή εκπομπή στο Rossiya 1, η Σιμονιάν δήλωσε ουσιαστικά, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι η ιδέα να πατήσει ο Πούτιν «το κουμπί» είναι πιο πιθανή από το να επιτρέψει στη Ρωσία να χάσει τον πόλεμο: «Είτε θα χάσουμε στην Ουκρανία, είτε θα ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος... Θεωρώ τον Γ' Παγκόσμιο πιο ρεαλιστικό [σενάριο] γνωρίζοντας εμάς, γνωρίζοντας τον ηγέτη μας, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η πιο απίστευτη έκβαση, ότι όλα αυτά θα τελειώσουν με πυρηνικό χτύπημα, μου φαίνεται πιο πιθανή από την άλλη εκδοχή των γεγονότων».


«Από τη μία μεριά, αυτό μου προκαλεί φρικη, αλλά από την άλλη κατανοώ ότι η κατάσταση είναι αυτή που είναι...όλοι θα πεθάνουμε κάποτε», δήλωσε εχθές στην εκπομπή η αρχισυντάκτρια του RT, με τον έτερο δημοσιογράφο «φερέφωνο» του Πούτιν- Βλαντιμίρ Σολοβιόφ να συμπληρώνει «Εμείς θα πάμε στον παράδεισο, ενώ αυτοί απλώς θα τα κακαρώσουν».



Κλείσιμο



Η Σιμονιάν και άλλοι δημοσιογράφοι των ρωσικών κρατικών μέσων δεν διστάζουν το τελευταίο διάστημα να αναφερθούν στο ζήτημα των πυρηνικών, ακολουθώντας ενδεχομένως τη «γραμμή» του Κρεμλίνου που έχει εντάξει για τα καλά τις κεκαλυμμένες απειλές στη ρητορική του.

Σήμερα, η Σιμονιάν (που φέρεται να συνδέεται με στενή φιλική σχέση με τον Πούτιν) παραπονέθηκε με ανάρτησή της στα social media για την υποστήριξη που προσφέρει η Μεγάλη Βρετανία στην Ουκρανία, κάνοντας μάλιστα αναφορά και σε πρόσφατες εκρήξεις στο Μπελγκορόντ: «Τι επιλογή μας αφήνετε, ηλίθιοι; Τον πλήρη αφανισμό της Ουκρανίας; Ένα πυρηνικό χτύπημα;» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Παρόλο που πολλοί στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν αυτές τις τοποθετήσεις ως μεγαλοστομίες ή «μπλόφα», η αυξανόμενη συχνότητα των απειλών σε συνδυασμό με τις αποτυχίες της Ρωσίας στο στρατιωτικό πεδίο έχουν αυξήσει τους φόβους ότι το πιο εφιαλτικό σενάριο για την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.


Με πληροφορίες από Daily Mail, Daily Beast, Nexta


Ειδήσεις σήμερα

Οι έξι ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της υγείας και της ασφάλειας στην Εργασία

Μήνυση κατά αγνώστου κατέθεσε το Χαμόγελο του Παιδιού για την κλοπή του περιπτέρου στη Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευμένα δελφίνια ανέπτυξαν οι Ρώσοι στη Μαύρη Θάλασσα - Ποια είναι η αποστολή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης