Επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: Η αστυνομία δεν «βλέπει» τρομοκρατική ενέργεια

Επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: Η αστυνομία δεν «βλέπει» τρομοκρατική ενέργεια

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που είναι «ακόμα ελεύθερος και επικίνδυνος» - Οι τραυματίες δεν φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν απειλή για τη ζωή τους

ny-metro-apovathra-arthro
Αισιόδοξες για την πορεία της υγείας των τραυματιών από την επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν εμφανίζονται οι αρχές της Νέας Υόρκης, που υποστηρίζουν ότι δεν αντιμετωπίζουν απειλή για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Keechant Sewell, 10 άτομα δέχθηκαν πυροβολισμούς, ενώ τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Associated Press, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν γνωστοί δεσμοί με την τρομοκρατία, ούτε γνωστοί εκρηκτικοί μηχανισμοί.



Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ο ένοπλος αναζητείται, καθώς, σύμφωνα με την κυβερνήτη «είναι ακόμη ελεύθερος» και επικίνδυνος».



Πολλά σχολεία στο Μπρούκλιν ακύρωσαν αμέσως όλες τις εξόδους των μαθητών τους.

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών, καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Κλείσιμο
Brooklyn subway shooting & explosion: New developments | LiveNOW from FOX



Πώς έγινε το συμβάν

Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας ένοπλος άνδρας γέμισε καπνό σε τρένο του μετρό, εν ώρα αιχμής και πυροβόλησε πολλούς πολίτες, αφήνοντας τραυματίες να αιμορραγούν στην εξέδρα. Άλλοι επιβάτες έτρεχαν ουρλιάζοντας.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον δράστη. Ο ύποπτος είναι μαύρος, εύσωμος και φορά ρούχα οικοδόμου και ένα γκρι φούτερ με κουκούλα.


Σύμφωνα με έναν από τους επιβάτες, τον Γιαν Μοντάνο, ο οποίος μίλησε στο CNN, «μια χειρομβοβίδα καπνού... μια βόμβα, εξερράγη, νομίζω, δύο λεπτά πριν φτάσουμε στο σταθμό». Ο μάρτυρας δηλώνει ότι η επίθεση φαινόταν ότι ήταν προσχεδιασμένη, ενώ οι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο βαγόνι.

«Υπήρχε αίμα στο έδαφος. Υπήρχε πολύ αίμα στο έδαφος», πρόσθεσε ο Μοντάνο.

Σύμφωνα με ένα tweet της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».


Η περιοχή εκκενώθηκε μετά τους πυροβολισμούς

Ο συναγερμός σήμανε στις 8:27 π.μ. (τοπική ώρα) στον  σταθμό του μετρό 36th Street στην περιοχή Sunset Park στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και εκρήξεις. 







Seven People Shot at Train Station, Undetonated Devices Located @CitizenApp

36 St Station (D) (N) (R) 8:30:30 AM EDT


Σύμφωνα με την  πυροσβεστική υπηρεσία  τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί κάποιοι από αυτούς, οι 8 σύμφωνα  με την αστυνομία,  έχουν δεχτεί πυροβολισμούς ενώ βρέθηκαν πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σημείο.  «Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.  Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και η αστυνομία της Νέας Υόρκης κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Η αστυνομία της Νέας Υορκής ενημέρωσε πριν από λίγο ότι δεν υπάρχει ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός αυτή τη στιγμή στο σημείο και ζητά από αυτόπτες μάρτυρες οποιαδήποτε πληροφορία έχουν για το αιματηρό περιστατικό.  



Να σημειωθεί πως η  κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί αυτή την ώρα και τραυματίες διακομίζονται στα νοσοκομεία. 








metro2

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία βρέθηκαν πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί ενώ δεν έχει γίνει γνωστό, αν έχει γίνει κάποια σύλληψη για την επίθεση.


Brooklyn subway shooting, explosion: Suspect fled wearing gas mask | LiveNOW from FOX


Σύμφωνα με τους New York Times αναζητείται ένας άνδρας που φορούσε πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνα μάσκα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν μαύρο άντρα μετρίου αναστήματος. Το περιστατικό συνέβη σε ώρα αιχμής (08:30 τοπική ώρα) όταν ο σταθμός του Μετρό ήταν γεμάτος από κόσμο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη μαρτυρική Μπούτσα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 403 σοροί, λέει ο δήμαρχος


Μετά το «έγγαμος και χήρος», ο Αναγνωστόπουλος λέει τώρα «χάσαμε την Καρολάιν» - «Εξετάζει» ο ίδιος τους μάρτυρες!


«Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας» λέει ο ιατροδικαστής Λέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης