Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Αναζητούν τον άντρα που αιματοκύλισε το μετρό

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Αναζητούν τον άντρα που αιματοκύλισε το μετρό

Σύμφωνα με τις περιγραφές, πρόκειται για έναν μαύρο άντρα, μετρίου αναστήματος που φορά πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα ενώ κουβαλούσε μία τσάντα για βιβλία – Κλειδώθηκαν τα σχολεία στην περιοχή

new-york-subway-arthro
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Νέας Υόρκης, μετά τις αιματηρές εκρήξεις και πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης στην περιοχή του Μπρούκλιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές, δράστης θεωρείται ένας μαύρος άντρας, μετρίου αναστήματος, που φορά πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα, ενώ κρατούσε μία τσάντα για βιβλία. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο CNN ότι άκουσε θορύβους που νόμιζε ότι είναι πυροτεχνήματα. «Τώρα ακούω ότι ήταν πυροβολισμοί και είμαι ευγνώμων που κρυβόμουν πίσω από μια καρέκλα. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω τι βίωσα». 

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι βρισκόταν στην μπροστινή πλευρά του τρίτου βαγονιού και όλα συνέβησαν στο πίσω μέρος, με τον κόσμο να φεύγει προς τα μπροστά. 


Ήδη, οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Στην περιοχή που έγινε το συμβάν έχουν κλειδώσει τα σχολεία για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εισόδου του υπόπτου. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πόσα σχολεία έχουν κατεβάσει τις πόρτες, ωστόσο έχει διευκρινιστεί ότι κανένας δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει το κτήριο, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνον για τους μαθητές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. 
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ήδη έχουν εντοπιστεί 13 τραυματίες, ενώ η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν την περιοχή ανάμεσα στην 36η Οδό και την 4η Λεωφόρο. 




Στις έρευνες μετέχει κλιμάκιο του Γραφείου Αλκοόλ, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών, που συνδράμει το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στις έρευνες.


Κλείσιμο
Brooklyn subway shooting new details: 13 injured, undetonated devices found | LiveNOW from FOX


Σε επαφή με τις αρχές τις Νέας Υόρκης βρίσκεται και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. 




Ενημερώθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Εξωτερικής Ασφάλειας


Ήδη στις έρευνες έχουν εμπλακεί ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Εξωτερικής Ασφάλειας.

Ο Μέρικ Γκάρλαντ έχει ήδη δεχθεί μια προκαταρκτική ενημέρωση και παρακολουθεί την κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Αλεχάντρο Μαγιόρκας.








Ειδήσεις σήμερα:

>«Καμπανάκι» ECDC για σαλμονέλα: Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε εγρήγορση για νέα κρούσματα


Καλά νέα για τον τουρισμό - «Έκρηξη» κρατήσεων κατά 232% στα Airbnb φέτος το καλοκαίρι

Δραματικές περιγραφές από τον δήμαρχο Μαριούπολης - «Οι σοροί έχουν καλύψει τους δρόμους σαν χαλί»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης