Ουκρανία: Τη μέρα της εισβολής ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται να είπε στον πρέσβη του Κιέβου ότι ήταν «θέμα ωρών» η ήττα

Ουκρανία: Τη μέρα της εισβολής ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται να είπε στον πρέσβη του Κιέβου ότι ήταν «θέμα ωρών» η ήττα

Θεωρούσε μάταιο να σταλούν όπλα στη χώρα ή να αποκλειστεί η Ρωσία από το Swift, αφού σε λίγο θα υπήρχε «κυβέρνηση ανδρεικέλων» στο Κίεβο

lindner
Ο ηρωικός αγώνας της Ουκρανίας εδώ και περισσότερο από έναν μήνα ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις έχει κερδίσει τον διεθνή σεβασμό και θαυμασμό.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προκαλέσει σημαντικά πλήγματα στο ρωσικό στρατό και ειδικοί εκτιμούν ότι η ισχυρή αντίσταση έχει οδηγήσει σε αναδίπλωση τις δυνάμεις της Μόσχας.

Όταν ξεκινούσε ο πόλεμος, ωστόσο, υπήρχαν σίγουρα πολλοί που αμφέβαλλαν για την ικανότητα του Κιέβου να αντισταθεί στη ρωσική προέλαση. Ένας από αυτούς φαίνεται πως ήταν και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος φέρεται μάλιστα να εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ήταν «θέμα ωρών» η ήττα του Κιέβου στον ίδιο τον Ουκρανό πρέσβη στο Βερολίνο!


Κλείσιμο


«Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Λίντνερ φέρεται να είπε στον πρέσβη στην Ουκρανία Μέλνικ Αντρίι την ημέρα της εισβολής ότι δεν είχε νόημα να σταλούν όπλα στο Κίεβο επειδή "σας απομένουν λίγες μόλις ώρες" προτού η Μόσχα εγκαταστήσει κυβέρνηση ανδρείκελων» γράφει ο ανταποκριτής του Reuters Τόμας Έσκριτ, επικαλούμενος κυριακάτικο δημοσίευμα της FAZ.



Στο σχετικό άρθρο-αφιέρωμα στον Ουκρανό πρέσβη στο Βερολίνο, επισημαίνεται ότι στην κουβέντα που είχε ο Μέλνικ Αντρίι με τον Κρίστιαν Λίντνερ εκείνη την τραγική ημέρα για τη χώρα του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κάθισε απέναντί του «με ένα πολύ ευγενικό χαμόγελο» και του μίλησε λες και η ήττα των Ουκρανών ήταν κάτι το βέβαιο.

«"Έχετε μόνο μερικές ώρες", του είπε. Είναι μάταιο να σταλούν όπλα ή να αποκλειστεί η Ρωσία από το Swift. Αντίθετα ο Λίντνερ ήθελεθε να επικεντρωθεί σε αυτό που νόμιζε ότι ήταν μέλλον. Μια Ουκρανία κατεχόμενη από τη Ρωσία με κυβέρνηση ανδρείκελων. "Αυτή ήταν η χειρότερη συζήτηση της ζωής μου" λέει ο Μέλνικ» αναφέρει το δημοσίευμα της FAZ.

Όπως επισημαίνεται, ο Μέλνικ είχε μιλήσει για αυτή τη συζήτηση και στο Spiegel πριν από τρεις εβδομάδες, και στη συνέχεια τον είχαν πλησιάσει «άνθρωποι του Λίντνερ» για να παραπονεθούν...

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Μαξίμου σήμερα ο Σαϊντού Καμαρά: Την Τετάρτη κρίνεται η παραμονή του στην Ελλάδα

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και ο υδράργυρος στους 20 βαθμούς - Πού αναμένονται σήμερα βροχές

Ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά σε χώρο εκδηλώσεων στην Κόρινθο - Βρέθηκαν ίχνη ανθρώπινης σάρκας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης