Ο Σεργκέι Σοϊγκού έπαθε καρδιακή προσβολή αφού του τα «έψαλλε» ο Πούτιν, λέει Ουκρανός αξιωματούχος

Ο Σεργκέι Σοϊγκού έπαθε καρδιακή προσβολή αφού του τα «έψαλλε» ο Πούτιν, λέει Ουκρανός αξιωματούχος

Πλάνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνουν τον Σοϊγκού να προεδρεύει σε σύσκεψη για τους εξοπλισμούς, ωστόσο το εν λόγω βίντεο δεν φέρει ημερομηνία

putin_shoigu_art
Ο Σεργκέι Σοϊγκού έπαθε καρδιακή προσβολή μετά από έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος του επέρριψε ευθύνες για την αποτυχία της «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα ένας σύμβουλος της κυβέρνησης του Κιέβου.

Από την άλλη μεριά, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια έπειτα από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν σήμερα, έπειτα από μια απουσία που είχε τροφοδοτήσει εικασίες που το Κρεμλίνο έσπευσε να απορρίψει. Το υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο που δείχνει τον Σοϊγκού να προεδρεύει μιας σύσκεψης για τον προϋπολογισμό των εξοπλισμών της Ρωσίας.



Ο Αντόν Χεραστσένκο, ο οποίος εργάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, έγραψε σε λογαριασμού του στα social media ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, που είχε να εμφανιστεί δημόσια αρκετές μέρες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο μετά από τη σκληρή λεκτική επίθεση του Πούτιν και μπήκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο.





Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε να εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου, γεγονός που πυροδότησε το τελευταίο διάστημα πολλά σενάρια για κρίση στις σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Πριν από δύο μέρες, στις 24 Μαρτίου, ο Σοϊγκού εμφανίστηκε σε βιντεοκλήση με τον Ρώσο πρόεδρο σε υλικό που δημοσίευσε το RIA, χωρίς ωστόσο να ακούγεται να μιλάει. Σύμφωνα με την Daily Mail, εξαιτίας διαφόρων λεπτομερειών στο υλικό που δημοσιεύτηκε πολλοί εξέφρασαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του, υπονοώντας ότι το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα παραποιημένο βίντεο για να «κλείσει τα στόματα» σχετικά με την «εξαφάνιση» του Σοϊγκού.

Τα πλάνα που δημοσίευσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν φέρουν ημερομηνία, όμως σε αυτά ο υπουργός αναφέρεται σε μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών η οποία, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, 25 Μαρτίου. Στο βίντεο ο Σοϊγκου διαβεβαιώνει πως οι παραγγελίες προμήθειας σε εξοπλισμούς γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα» λόγω των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε αντίδραση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Την Πέμπτη, το Κρεμλίνο είχε κάνει λόγο για μια συνομιλία ανάμεσα στον υπουργό και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία μιας έκθεσης «για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στη διάρκεια μιας σύσκεψης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, απορρίπτοντας τα ερωτήματα που είχε προκαλέσει η παρατεταμένη δημόσια απουσία του Σοϊγκού εν μέσω πολέμου.

Το Κρεμλίνο είχε απορρίψει επίσης τις εκτιμήσεις για την υγεία του υπουργού. «Ο υπουργός Άμυνας έχει πολλά να κάνει αυτή τη στιγμή (...) πραγματικά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για επικοινωνιακή δραστηριότητα», είχε πει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Σεργκεί Σοϊγκού είναι ένα πρόσωπο με συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ο Πούτιν και αυτός εμφανίζονται συχνά μαζί σε εκδρομές στη σιβηριανή τάιγκα, στο τιμόνι 4Χ4, πίνοντας τσάι ή μαζεύοντας μανιτάρια.




Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης