Άγγελος Τσαρούχας: Ποιος είναι ο Έλληνας κωμικός με τους 14 εκατομμύρια τηλεθεατές

Άγγελος Τσαρούχας: Ποιος είναι ο Έλληνας κωμικός με τους 14 εκατομμύρια τηλεθεατές

Ο Άγγελος Τσαρούχας σκορπά γέλιο από τον Καναδά και τις ΗΠΑ μέχρι τον Λίβανο επιδεικνύοντας με χιούμορ τις ελληνικές συνήθειες - Τι λέει στο protothema.gr

Αγγελος-Τσαρουχας
Εδώ και 30 χρόνια ο Άγγελος Τσαρούχας σκορπά γέλιο από τον Καναδά και τις ΗΠΑ μέχρι τον Λίβανο επιδεικνύοντας με χιούμορ τις ελληνικές συνήθειες. Ο ομογενής κωμικός έχει κάνει το γύρο του κόσμου πέντε φορές παρουσιάζοντας τα σόου του ενώ η τηλεοπτική εκπομπή του με τίτλο «Bigger is Better» την έχουν παρακαολουθήσει πάνω από 14 εκατομμύρια τηλεθεατές μόνο στις ΗΠΑ. Μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι ξεκίνησε από το λύκειο και η προτροπή ενός φίλου του άνοιξε το δρόμο της μετέπειτα επιτυχίας. «Στην πραγματικότητα ξεκίνησα να κάνω stand-up comedy στο λύκειο. Ένας φίλος μου με τόλμησε να πάω σε τέτοιο σόου αφού έπαιζα μόνο για να διασκεδάζω τους φίλους και συμμαθητές μου. Τότε άκουγα τους George Carlin, Rodney Dangerfield, Richard Pryor και Harry Klynn πριν πάω για ύπνο το βράδυ που με ενέπνεαν».

Σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Άγγελος Τσαρούχας επισήμανε ότι θα πρέπει όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα γιατί χάνονται αθώες ζωές που δεν φταίνε σε τίποτα. «Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις αυτό που γίνεται στην Ουκρανία. Μακάρι να σταματήσει γρήγορα. Δεν γίνεται να σκοτώνονται παιδιά, γυναίκες και αθώοι που δεν φταίνε σε τίποτα».

Angelo Tsarouchas • Bigger is Better • Part 1 | LOLflix


Κλείσιμο
Η βασική πηγή των αστείων του είναι η καταγωγή του και οι ελληνικές συνήθειες. Στα σόου του σατιρίζει την ελληνική καθημερινότητα προκαλώντας άφθονο γέλιο. «Πολλές από τις φράσεις και τις λέξεις που χρησιμοποιώ στα σόου μου είναι από όταν οι γονείς μου ήρθαν στον Καναδά πριν από πολλά χρόνια. Έτσι όταν παίζω το έργο μου είναι σα να ακούω τη φωνή της μητέρας μου ή του πατέρα μου και νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Παρόλο που δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα, νιώθω ότι μεγάλωσα στην Ελλάδα».

Γεννημένος στον Καναδά από Έλληνες γονείς, ο πατέρας του Άγγελου Πέτρος έφυγε από τη Σπάρτη το Δεκέμβριο του 1949 σε ηλικία 15 ετών. Το 1962 παντρεύτηκε τη μητέρα του η οποία έχει καταγωγή από τη Λέσβο. Κάθε καλοκαίρι ταξίδευαν στην Ελλάδα.

Famous Greek Sayings


Ο Άγγελος Τσαρούχας μεγάλωσε με τα ελληνικά ήθη και έθιμα. «Αισθάνομαι πρεσβευτής της Ελλάδας εδώ που είμαι. Όταν οι ξένοι φίλοι μου μου λένε ότι είναι σε ένα ελληνικό εστιατόριο ή μου στέλνουν φωτογραφίες όταν συναντούν άλλους Έλληνες χαίρομαι πραγματικά, γιατί μπορεί να μεγάλωσα εκτός Ελλάδας αλλά στο σπίτι μας μιλούσαμε ελληνικά και ζούσαμε με τον ελληνικό τρόπο. Μέσα από την κωμωδία μου βλέπω τους ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Η αγαπημένη του συνήθεια είναι να μεταφράζει στα αγγλικά τις ελληνικές παροιμίες τις λαϊκές εκφράσεις και όταν το κοινό του απορεί εκείνος τους επεξηγεί τι σημαίνει η κάθε έκφραση προκαλώντας γέλια. Αγαπημένος του Έλληνας κωμικός ήταν ο Χάρυ Κλύνν τον οποίο θαύμαζε πολύ. Ο Άγγελος Τσαρούχας έχει συνεργαστεί και κινηματογραφικά με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Αλ Πατσίνο και τον Ράσελ Κρόουλ στο Cinderella Man, ενώ έπαιξε στην ταινία «Fred and Vinnie», στην οποία υποδυότανε… τον πιο χοντρό χορτοφάγο του κόσμου!

Renting a car in Greece


Ο Έλληνας ομογενής κωμικός ετοιμάζει και το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πίσω στη Σπάρτη» του οποίου παραγωγός είναι ο Βινς Βονς. «Το όνειρο του πατέρα μου πριν πεθάνει από τη νόσο Αλτσχαιμερ ήταν να γυρίσει πίσω στη Σπάρτη μετά από 50 χρόνια ξενιτιάς. Ονειρευόταν να συνταξιοδοτηθεί και να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του στην Ελλάδα, αλλά η ασθένειά του τον χτύπησε άσχημα και δεν τα κατάφερε. Έμεινε μέχρι το θάνατό του στο Μόντρεαλ νοσταλγώντας την πατρίδα. Τον θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν πεθάνει όταν ήταν σε υγιή νοητική κατάσταση να μου λέει «έχεις γυρίσει όλο τον κόσμο με τις παραστάσεις σου. Γιατί δεν έχεις πάει ακόμη στην Ελλάδα;» και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το ντοκιμαντέρ».

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για συμφωνία με τη Ρωσία» λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης