Εισβολή στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Δεν έχετε καμιά δουλειά στην Ουκρανία, γυρίστε σπίτι σας

Εισβολή στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Δεν έχετε καμιά δουλειά στην Ουκρανία, γυρίστε σπίτι σας

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ξανά πως οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία πρόθεση να παραδοθούν

zelensky_new_diaggelma_xr
Νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα το πρωί της Πέμπτης από τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι μέσω των λογαριασμών του στα social media. 

«Πολλές φορές στο παρελθόν θέλησαν να μας καταστρέψουν. Δεν μπορεσαν. Έχουμε περάσει τόσα πολά. Αν κάποιος σκεφτεί πως οι Ουκρανοί, που έχουν υποφέρει τόσο, θα φοβηθούν, θα 'σπάσουν' ή θα παραδοθούν, τότε δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία. Και δεν έχει καμία δουλειά στην Ουκρανία. Πηγαίνετε σπίτι σας! Πήγαινε να σώσεις τους δικούς σου ρωσόφωνους. Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στη δική σου χώρα. Υπάρχουν πολλοί από αυτούς εκεί, περίπου 150 εκατομμύρια. Όσο για εδώ... Δόξα στην Ουκρανία!» είπε μεταξύ άλλων, στέλνοντας μήνυμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι υποστήριξε πως 16.000 ξένοι μισθοφόροι κατευθύνονται στην Ουκρανία για να πολεμήσουν υπέρ της χώρας του. 




«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από την ελευθερία μας», είπε ο Ζελένσκι τονίζοντας ότι η Ουκρανία παραλαμβάνει καθημερινώς προμήθειες όπλων από τους διεθνείς συμμάχους της.

Κλείσιμο
Είπε ακόμη ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Ουκρανία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού: «Εδώ και μια εβδομάδα ένας άλλος ιός μας έχει επιτεθεί», είπε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή. Ο Ζελένσκι είπε ότι οι τακτικές της Ρωσίας που αλλάζουν και ο βομβαρδισμός αμάχων σε πόλεις απέδειξαν ότι η Ουκρανία αντιστέκεται με επιτυχία στο αρχικό σχέδιο της Μόσχας για την επίτευξη μιας γρήγορης νίκης μέσω μιας χερσαίας επίθεσης.

Ο Ζελένσκι κάλεσε, ακόμα, τη Ρωσία να μελετήσει τη λέξη "αποζημιώσεις" καθώς το Κίεβο θα ζητήσει από τη Μόσχα να επανορθώσει για ό,τι έχει καταστρέψει από την εισβολή. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Ουκρανία καταβάλλει τις συντάξεις και προσφέρει οικονομικό βοήθημα σε όσους δεν μπορούν να εργαστούν εξαιτίας του πολέμου.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε αναφέρει πως «κάθε εισβολέας πρέπει να γνωρίζει αυτό: θα αντιμετωπίσει την ισχυρή απόκρουση των Ουκρανών και θα θυμάται για πάντα ότι δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που μας ανήκει!».




Ειδήσεις σήμερα:

«Η ουκρανική αντίσταση κρατά τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή 30 χλμ έξω από το Κίεβο», λένε οι Βρετανοί

Καιρός: Επιδείνωση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πάνω από 700 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης