Ρωσία: Δημοσιογράφος «προπαγανδιστής» του Πούτιν έγινε έξαλλος γιατί έχασε τη βίλα του στην Ιταλία λόγω των κυρώσεων

Ρωσία: Δημοσιογράφος «προπαγανδιστής» του Πούτιν έγινε έξαλλος γιατί έχασε τη βίλα του στην Ιταλία λόγω των κυρώσεων

Η βίλα του Βλαντιμίρ Σολοβιόφ βρίσκεται δίπλα στην πολυτελή οικία του Τζορτζ Κλούνεϊ στη λίμνη Κόμο

soloviev
Άστραψε και βρόντηξε ο Ρώσος δημοσιογράφος, «προπαγανδιστής» του Πούτιν, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, για την απώλεια της ιταλικής βίλας του που βρίσκεται δίπλα στο πολυτελές οίκημα του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ -εξαιτίας των ευρωπαικών κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Σολοβιόφ υπερασπίζεται από το τηλεοπτικό πλατό με σθένος το Κρεμλίνο και τα βάζει τη Δύση. Την Παρασκευή χρησιμοποίησε την εκπομπή του στο κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι «Rossiya 1» για να εκφράσει την οργή του αφότου έχασε την πρόσβαση σε δύο κτήματα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που κατέχει στη λίμνη Κόμο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. «Αυτό είναι το Σιδηρούν Παραπέτασμα;», υποστήριξε στην διάρκεια της εκπομπής του «The Evening With Vladimir Soloviev».



Αναφερόμενος στις ευρωπαικές κυρώσεις κατά Ρώσων πολιτών και ρωσικών συμφερόντων, το φερέφωνο του Πούτιν δεν κρύβει τον θυμό του για τον τρόπο με τον οποίο ο πόλεμος επηρεάζει την ποιότητα ζωής του.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος παραπονέθηκε για τις κυρώσεις, συγκρίνοντας τη μεταχείριση των Ρώσων από άλλα έθνη με τον Ψυχρό Πόλεμο.  «Ξαφνικά, τώρα λένε: «Είσαι Ρώσος; Τότε θα κλείσουμε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αν είναι στην Ευρώπη».

«Αγόρασα το σπίτι, πλήρωσα τρελό ποσό φόρων, έκανα τα πάντα. Και ξαφνικά κάποιος παίρνει μια απόφαση ότι αυτός ο δημοσιογράφος είναι τώρα στον κατάλογο των κυρώσεων. Και αμέσως επηρεάζει την ακίνητη περιουσία σου. Περίμενε ένα λεπτό. Αλλά μας είπατε ότι η Ευρώπη έχει ιερά δικαιώματα ιδιοκτησίας!».

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 22 πλουσιότερα άτομα της Ρωσίας είδαν την καθαρή τους περιουσία να «βυθίζεται» κατά 39 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από 24 ώρες, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις που της επιβλήθηκαν. Αυτό προκύπτει από τον «Δείκτη Δισεκατομμυριούχων» του Bloomberg, ο οποίος έδειξε ότι η μείωση του πλούτου ήταν αποτέλεσμα του κραχ του ρωσικού χρηματιστηρίου, το οποίο «είδε» πτώση κατά 33% την Πέμπτη.

Τα περασμένα Χριστούγεννα, η ερευνητική ομάδα του ηγέτη του ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Nαβάλνι, «FBK», βιντεοσκόπησε τις πολυτελείς κατοικίες του Σολοβιόφ και του άφησε ειδικά δώρα-ουκρανικές σοκολάτες, γεγονός που τον έκανε έξαλλο κάνοντας λόγο για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής.


Ειδήσεις σήμερα

Οι κυρώσεις της Ιαπωνίας θα βοηθήσουν ώστε να προκληθεί μεγάλο κόστος στη Ρωσία, λέει ο Μπλίνκεν

Τουρκικό Bayraktar βάλλει κατά ρωσικού στόχου - Το βίντεο της ουκρανικής πρεσβείας στην Άγκυρα

Οι Λευκορώσοι αποφάσισαν σε δημοψήφισμα να σταματήσει η χώρα τους να είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης