Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να ανατρέψουν τον Ζελένσκι

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να ανατρέψουν τον Ζελένσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στις μάχες δεν συμμετέχουν Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά εθνικιστές, τους οποίους συνέκρινε με τρομοκράτες - «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία» προέτρεψε τον ουκρανικό στρατό 

putin-main
Νέες, «εμπρηστικές» δηλώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του.

Αφού εξήρε το έργο του ρωσικού στρατού για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, στη συνέχεια είπε πως στο πεδίο της μάχης δεν πολεμούν Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά εθνικιστές τρομοκράτες και κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα τους. Ακόμη, περιέγραψε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί».

Παράλληλα, ζήτησε από τον ουκρανικό στρατό να πάρει την εξουσία στα χέρια του, για να φύγουν οι ναζί. Όπως είπε ο Πούτιν, στις μάχες δεν συμμετέχουν Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά εθνικιστές, τους οποίους συνέκρινε με τρομοκράτες. «Οι μάχες δεν δίνονται με τακτικά στρατεύματα, οι Ουκρανοί εθνικιστές παίζουν τον ρόλο των αποσπασμάτων» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci56hvxx0lg9)

«Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: Μην επιτρέψετε στους νεοναζί και (Ουκρανούς ριζοσπαστικούς εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβυτέρους σας ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε ο Πούτιν. Και συνέχισε: «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Κλείσιμο
Ο Πούτιν συμπλήρωσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία ενεργούν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

Στην ουσία, ο Πούτιν κάλεσε ουσία τα ουκρανικά στρατεύματα να ανατρέψουν τον πρόεδρο της χώρας, καθώς ο ίδιος θέτει ως προϋπόθεση για τον διάλογο, τον τερματισμό των μαχών.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να στείλει στο Μινσκ της Λευκορωσίας αντιπροσωπεία για συνομιλίες με την Ουκρανία. Η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

«Σε απάντηση της πρότασης του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει στο Μίνσκ ρωσική αντιπροσωπεία σε επίπεδο εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο εκρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας. Ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έλεγε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να βοηθηθούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και Ντονέτσκ και μέσω της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Και αυτό στην πραγματικότητα είναι το αναπόσπαστο συστατικό του καθεστώτος ουδετερότητας» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Λουκασένκο, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, τον διαβεβαίωσε ότι το Μινσκ θα είναι έτοιμο να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε αντιπροσωπεία στο Μινσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Η Ρωσία κατέλαβε αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο - «Εξουδετέρωσε πάνω από 200 Ουκρανούς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης