Στιγμές αγωνίας και πανικού βιώνουν οι Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Ο επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας ο οποίος βρίσκεται εκεί μίλησε στο protothema.gr και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί ένας πανικός παντού.
«Ποιος περίμενε στον 21ο αιώνα να γίνει αυτό. Ούτε καταφύγια δεν υπάρχουν. Υπάρχουν κάποια λίγα αλλά η χώρα εδώ δεν είναι οργανωμένη για τέτοια κατάσταση. Ειλικρινά πώς άφησαν να γίνει αυτό» λέει και προσθέτει:
«Όπως ξεκίνησε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος έτσι και τώρα. Η Γερμανία έχει θάψει τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών έχει κάνει συμφωνίες με τον Πούτιν και βλέπουμε αυτό που γίνεται σήμερα. Δυστυχώς αυτή τη χώρα θα την τελειώσουν και πιθανόν μετά να υπάρξουν και άλλες χώρες».
Την ώρα της επικοινωνίας του protothema.gr με τον κ. Μπούμπουρα βρισκόταν εν κινήσει από το Κίεβο προς την Οδησσό όπου έχει τις επιχειρήσεις του. «Φεύγω από Κίεβο πάω Οδησσό έχει τρομερή κίνηση. Εγώ και δεν θα φύγω από εδώ δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε ότι έχουμε φτιάξει. Ό,τι και να μας επιφυλάσσει ο Θεός εδώ θα είμαστε».
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.