Υεμένη: Βομβαρδισμός της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον συστήματος ελέγχου UAVs των Χούθι

Υεμένη: Βομβαρδισμός της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον συστήματος ελέγχου UAVs των Χούθι

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα - Η συμμαχία κατηγορεί τους Χούθι ότι χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις στο υπουργείο για να «εξαπολύουν επιχειρήσεις» 

houthi_uav
Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που δρα στην Υεμένη κατέστρεψε σύστημα τηλεπικοινωνιών που κατ’ αυτήν χρησιμοποιούσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι για να ελέγχουν τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (UAVs), μετέδωσε σήμερα η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση, λίγες ώρες αφού η συμμαχία αξίωσε από τους άμαχους που βρίσκονταν σε υπουργεία στην υεμενίτικη πρωτεύουσα Σανάα να απομακρυνθούν αμέσως.

Σύμφωνα με κατοίκους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο βομβαρδισμός είχε στόχο σταθμό ελέγχου δορυφόρων στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας.

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους Χούθι, ανέφερε ότι έγινε βομβαρδισμός της συμμαχίας υπό το Ριάντ εναντίον του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για θύματα ή ζημιές.

Η συμμαχία κατηγορεί τους Χούθι, τους οποίους ερίζει πως υποστηρίζει το Ιράν, ότι χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις στο υπουργείο για να «εξαπολύουν επιχειρήσεις» και διεμήνυσε ότι εγκατάσταση που συνδεόταν με την πιο πρόσφατη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Άμπχα θα καταστρεφόταν.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση των Χούθι με UAV εναντίον του αεροδρομίου αυτού την Πέμπτη.

Οι αντάρτες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους με πυραύλους και UAVs εναντίον της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας – και, από τον Ιανουάριο, εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του δεύτερου πυλώνα της συμμαχίας υπό το Ριάντ. Η συμμαχία αντιδρά εντείνοντας τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη.

Η συμμαχία επενέβη στον πόλεμο στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου τον Μάρτιο του 2015, καθώς οι Χούθι, που εξεδίωξαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση από την πρωτεύουσα, συνέχιζαν να προελαύνουν προς τον νότο.

Με πάνω από 377.000 νεκρούς, κατά τους υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, ο πόλεμος στην Υεμένη προκαλεί μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές τραγωδίες στον πλανήτη, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αντιμέτωπο με το φάσμα του λιμού.


Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Τρόμος για την οικογένεια του βουλευτή Κελέτση – Διαρρήκτες μπήκαν τα ξημερώματα σπίτι του

Survivor: Πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση αυτή την εβδομάδα ο Ανδρέας Ματθαιακάκης – Δείτε βίντεο

Super Bowl LVI: Το μοναδικό ραπ Halftime Show και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πριν τον αγώνα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης