Λευκός Οίκος: Έτοιμες οι ΗΠΑ να συζητήσουν τις προτάσεις της Ρωσίας για θέματα ασφαλείας

Λευκός Οίκος: Έτοιμες οι ΗΠΑ να συζητήσουν τις προτάσεις της Ρωσίας για θέματα ασφαλείας

Η Ρωσία ζητά επιτακτικά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να μην επεκταθούν στρατιωτικά προς ανατολάς και, κυρίως, να μην στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία - Δεν είναι φίλοι Πούτιν και Μπάιντεν, λέει ο Πεσκόφ

biden_joe
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συζητήσουν θέματα ασφάλειας με τη Ρωσία και θα έρθουν σύντομα σε επαφή για να συζητήσουν τις προτάσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε θέματα ασφάλειας και στρατηγικού ενδιαφέροντος με τη Ρωσία. Έχουμε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους και θα έρθουμε σύντομα σε επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως η Ρωσία ζητά επιτακτικά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να μην επεκταθούν στρατιωτικά προς ανατολάς και, κυρίως, να μην στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, καθώς έτσι απειλείται η εθνική της ασφάλεια. Επιπλέον, ζητά να σταματήσουν οι πτήσεις αεροσκαφών με πυρηνικά σε περιοχές από τις οποίες «μπορούν να απειλήσουν τη Ρωσία».

Πεσκόφ: Δεν είναι φίλοι Πούτιν και Μπάιντεν

Οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν προς το παρόν δεν έχουν φιλικό χαρακτήρα, αλλά διαπνέονται από τον αμοιβαίο σεβασμό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTVI.

«Δεν μίλησα για "φιλικό ύφος". Για έναν αμοιβαίο σεβασμό, ένα εποικοδομητικό και πολύ επαγγελματικό ύφος. Δεν είναι φίλοι. Δεν έχουν κάνει και τόσες επαφές ακόμη μεταξύ τους» δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του Πούτιν και του Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι Πούτιν και Μπάιντεν είχαν συναντηθεί όταν ο Ρώσος πρόεδρος κατείχε το αξίωμα του πρωθυπουργού. «Τότε στον δικό μας Λευκό Οίκο , υπήρξε μεταξύ τους συνάντηση, σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις, δηλαδή δεν είχαν τόσες πολλές δυνατότητες να έρθουν σε επαφή» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.


Ειδήσεις σήμερα:

Αποφυλάκιση με βραχιολάκι ζητά ο Γκουρούσης που κρατείται για το «ριφιφί» στις θυρίδες

«Είδαμε ένα παιδί θολωμένο σε κατάσταση αμόκ» κατέθεσαν μάρτυρες στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Η χώρα οφείλει να προετοιμαστεί για ένα «μαζικό κύμα» της παραλλαγής Όμικρον, λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης