Στέλεχος του Ερντογάν κοιμάται δίπλα σε σακούλα με ναρκωτικά - Δείτε βίντεο
Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δείχνει τον πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής του AKP της πόλης Γιοζκάτ να κοιμάται καθισμένος στο γραφείο του και δίπλα του να υπάρχει σακούλα με μεθαμφεταμίνη, αλλά και αντικείμενα που σχετίζονται με χρήση και εμπόριο ναρκωτικών
Βίντεο που εικονίζει στέλεχος τους κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία να κοιμάται δίπλα σε σακούλα με ναρκωτικά, προκαλεί αίσθηση και νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση Ερντογάν.
Πρόκειται για τον πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής του AKP της πόλης Γιοζκάτ, στην κεντρική Τουρκία, Κουρσάτ Κιλίτς που ήδη παραιτήθηκε από την θέση του, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένο βίντεο σε βάρος του.
AK Parti'de bir pudra şekeri skandalı daha | #video
Το βίντεο, που δημοσιοποίησε η ενημερωτική πύλη HALK TV, δείχνει τον Κιλίτς να κοιμάται καθισμένος στο γραφείο του και δίπλα του να υπάρχει σακούλα με μεθαμφεταμίνη, αλλά και αντικείμενα που σχετίζονται με χρήση αλλά και εμπόριο ναρκωτικών, όπως ζυγαριά κ.α.
Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Κιλίτς ανακοίνωσε την παραίτησή του, για λόγους… «φόρτου εργασίας», δηλώνοντας ταυτόχρονα: «πάντα πιστός στον ηγέτη μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο Κόμμα μας», όπως έγραψε συγκεκριμένα. Ενώ προειδοποίησε με μηνύσεις κατά του μέσου που δημοσιοποίησε το επίμαχο βίντεο.
Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως το άγνωστο άτομο που τράβηξε το βίντεο, και περιγράφει σιγανόφωνα την εικόνα, ανοίγει μέσα στο συρτάρι μια σακούλα με μεθαμφεταμίνη, ενώ επάνω στο γραφείο εκτός από ζυγαριά υπάρχει και μία συσκευή – σωληνάριο που χρησιμοποιείται για τη χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού, όπως σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Η μεθαμφεταμίνη ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται διεγερτικά τύπου αμφεταμίνης (ΑΤS). Πρόκειται για συνθετικό ναρκωτικό που συνήθως παρασκευάζεται σε παράνομα εργαστήρια. Κυκλοφορεί σε μορφή σκόνης, δισκίων ή κρυστάλλων που μοιάζουν με θρύμματα γυαλιού. Το ναρκωτικό καταπίνεται, εισπνέεται, καπνίζεται ή λαμβάνεται ενδοφλεβίως.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.