Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανάληψης της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανάληψης της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χαμηλή άνωθεν της πόλης και του Αεροδρομίου των Σκοπίων ενός Αεροσκάφους Ε-3Α (AWACS) του NATO και 2 Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16

teleti_fir_1
Την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο των διαδικασιών πλήρους ενσωμάτωσης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων η τελετή ανάληψης του αστυνόμευσης του εναέριου χώρου της από την Συμμαχία, η οποία εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του ΝΑΤΟ για την συμπλήρωση 60 ετών Δραστηριοτήτων AIR POLICING.

Στην τελετή παρευρέθησαν η Υπουργός Άμυνας κ. Radmila Sekerinska καθώς και Βουλευτές και Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια κ. Ρούσσος Κούνδουρος, η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια κ. Kate Byrnes, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Vasko Gjurchinovski, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Διοικητής Combined Air Operations Centre (CAOC) Torrejon Αντιπτέραρχος Fernando De La Cruz Caravaca.

Τελετή ανάληψης της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ



teleti_fir_1
teleti_fir_2


Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χαμηλή διέλευση άνωθεν της πόλης και του Αεροδρομίου των Σκοπίων ενός Αεροσκάφους Ε-3Α (AWACS) του NATO και 2 Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16, ενώ υλοποιήθηκε και εικονικό σενάριο προσομοίωσης αναχαίτισης σε πολιτικό αεροσκάφος τύπου Learjet που συμμετείχε στην εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με στατική έκθεση του συνόλου των πτητικών μέσων.

Σημειώνεται ότι μέχρι ανάληψης της εν λόγω αρμοδιότητας από το ΝΑΤΟ η Εναέρια Αστυνόμευση του FIR Σκοπίων είχε αναληφθεί από την Ελλάδα, κατόπιν σύναψης συμφωνίας Τεχνικής Διευθέτησης των δύο Χωρών που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο 2019.

teleti_fir_3
teleti_fir_4
teleti_fir_5




Ειδήσεις σήμερα:

Ομογενής στο Κουίνς «έσφαξε την κοπέλα του με σπαθί» και ισχυρίστηκε ότι το έκαναν ληστές!

Πρωτοφανείς εικόνες βανδαλισμού σε γυμνάσιο του Πύργου

Δεμένα για άλλες 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης