Ερντογάν: «Άκυρες» για εμάς οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για Καβάλα και Ντεμιρτάς

Ερντογάν: «Άκυρες» για εμάς οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για Καβάλα και Ντεμιρτάς

Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο της Ευρώπης γνωστοποίησε στην Τουρκία ότι ετοιμάζει σε βάρος της «διαδικασίες επί παραβάσει» επειδή δεν αποφυλάκισε τον Καβάλα - Επιμένει στα  χαμηλά επιτόκια ο Τούρκος πρόεδρος

Erdogan
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει ευρωπαϊκές αποφάσεις που ζητούν την απελευθέρωση του φιλανθρώπου Οσμάν Καβάλα και του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς και η Άγκυρα θα συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων γι' αυτούς, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεψε από την Ντόχα, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές αποφάσεις τόσο για τον Καβάλα όσο και για τον Ντεμιρτάς είναι «άκυρες» για την Τουρκία.

Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο της Ευρώπης γνωστοποίησε στην Τουρκία ότι ετοιμάζει σε βάρος της «διαδικασίες επί παραβάσει» επειδή δεν αποφυλάκισε τον Καβάλα, μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή της συμμετοχής της Άγκυρας στον εν λόγω οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάλεσε επίσης έντονα την Τουρκία να απελευθερώσει τον Ντεμιρτάς.

Επιμένει στα χαμηλά επιτόκια

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα μειώσει τον πληθωρισμό και την αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών μέσω χαμηλών επιτοκίων, αφού η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έκανε βουτιά ρεκόρ, επειδή ο πρόεδρος ζητάει από την κεντρική τράπεζα να ασκήσει μια επιθετική πολιτική χαλάρωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την αντίθεσή του στα υψηλά επιτόκια και πρόσθεσε πως τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας δεν δημιουργούν ζήτημα παρά τις παρεμβάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στην αγορά η κεντρική τράπεζα.

Ο Ερντογάν απέδωσε επίσης την άνοδο των τιμών σε συσσώρευση αποθεμάτων και απείλησε να επιβάλει περισσότερο αυστηρές ποινές.

«Πιστεύω ότι θα απωθήσουμε αυτές τις επιθέσεις στο νόμισμα. Όπως λέω πάντα, αν θέλει ο Θεός κι αυτό θα μας προσπεράσει. Ας το ξέρουν όλοι αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είστε ένα μάτσο άχρηστοι»: Το... σκοτεινό παρελθόν του CEO που απέλυσε ταυτόχρονα 900 άτομα μέσω Zoom

«Δεν ζούμε στο '60 και ως κομματάρχης να βγω και να δίνω γραμμές», λέει ο Χρηστίδης για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του 49χρονου στον Εύοσμο - Στο σκαμνί η σύζυγος και η κόρη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης