Ο Ιταλός που έβαλε ψεύτικο χέρι για να αποφύγει το εμβόλιο λέει τώρα ότι τον... κατέστρεψαν οι δημοσιογράφοι!

Ο Ιταλός που έβαλε ψεύτικο χέρι για να αποφύγει το εμβόλιο λέει τώρα ότι τον... κατέστρεψαν οι δημοσιογράφοι!

 «Δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο, αλλά χρειάζομαι το πράσινο πάσο για τη δουλειά», είπε στην εμβρόντητη νοσηλεύτρια όταν ανακάλυψε το τέχνασμά του

guido
Ο άνδρας που προσπάθησε να αποφύγει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του κατά της Covid-19 χρησιμοποιώντας ένα... ψεύτικο χέρι, ισχυρίζεται η ζωή του «καταστράφηκε» εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε το χοντροκομμένο του τέχνασμα.

Ο 57χρονος Γκουίντο Ρούσο αρνιόταν να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέχρι που εμφανίστηκε ξαφνικά την περασμένη Πέμπτη σε εμβολιαστικό κέντρο της Μπιέλα, φορώντας ένα προσθετικό χέρι από σιλικόνη, αρκετά ρεαλιστικής εμφάνισης. Ο στόχος του οδοντίατρου, σύμφωνα με την Corriere della Sera ήταν να ξεγελάσει την νοσοκόμα για να κάνει το εμβόλιο στο χέρι από σιλικόνη και όχι στο πραγματικό του μπράτσο.

«Φύγετε από εδώ! Μου καταστρέψατε τη ζωή» φώναξε νευριασμένος ο Ρούσο σε ρεπόρτερ που τον περίμεναν έξω από την πόρτα της βίλας του στο Πετινένγκο. «Φύγετε, θα φωνάξω την αστυνομία!»

doc_1


Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ, ο Ρούσο είπε την περασμένη εβδομάδα στην νοσοκόμα που αποκάλυψε το τέχνασμά του ότι βρισκόταν σε αδιέξοδο. «Δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο, αλλά χρειάζομαι το πράσινο πάσο για τη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά στη νοσηλεύτρια Φιλίπα Μπούα, σύμφωνα με τη la Repubblica. Μιλώντας σε μια άλλη ιταλική εφημερίδα, η Μπούα είπε ότι ο Ρούσο, που χαρακτήρισε το ψεύτικο χέρι του «θεατρικό κουστούμι», προσέβαλε όλους τους επαγγελματίες υγείας με το κόλπο του.

«Έχω γίνει δύσπιστη και πολύ αγχωμένη. Τις τελευταίες εβδομάδες, όσοι έρχονται σ' εμάς για την πρώτη δόση του εμβολίου είναι θυμωμένοι με το "σύστημα" και νιώθουν ότι εξαναγκάζονται. Οι συνάδελφοί μου κι εγώ προσπαθούμε να ρίξουμε την ένταση αποφεύγοντας να πούμε οτιδήποτε θα μπορούσαν να θεωρήσουν προκλητικό. Όμως είμαι εξαντλημένη και λυπημένη που βλέπω τόσο κόσμο να μην καταλαβαίνει πως το εμβόλιο είναι αναγκαίο για να προστατέψουν την υγεία τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε η νοσηλευτρια στην Corriere Della Sera.

doc_2
Κλείσιμο


Μια πειθαρχική επιτροπή εξετάζει την υπόθεση του Ρούσο. Ο οδοντίατρος δεν μπορούσε να εργαστεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της άρνησής του να εμβολιαστεί, ωστόσο τώρα... απαλλάχτηκε από το δίλημμα, αφού η άδεια άσκησης επαγγέλματός του ανεστάλη εξαιτίας της απόπειρας εξαπάτησης με το άκρο από σιλικόνη, που πωλείται στο Amazon για περίπου 564 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο οδοντιατρείο του ο Ρούσο είχε αναρτήσει μια πινακίδα που έγραφε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ελέγχει το καθεστώς εμβολιασμού των ασθενών του, και ότι η επίδειξη του «πράσινου πάσου» τους θα γινόταν σε καθαρά εθελοντική βάση.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Σκότωσε την αδερφή του και αυτοκτόνησε

«Δεν έχω καλά νέα»: Εργοδότης απέλυσε... 900 υπαλλήλους ταυτόχρονα μέσω κλήσης Zoom (Βίντεο)

Η Evergrande αθέτησε πληρωμές σε διεθνείς επενδυτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης