Νέα Υόρκη: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο ένοπλος που στεκόταν έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ

Νέα Υόρκη: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο ένοπλος που στεκόταν έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ

Τα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών αποκλείστηκαν για αρκετή ώρα - Ο 60χρονος ένοπλος απειλούσε να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με αναφορές

un_enoplos
Ένας άνδρας που κρατούσε σήμερα, όπως όλα δείχνουν, μια καραμπίνα στον λαιμό του, απειλώντας να αυτοκτονήσει, κοντά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στο Μανχάταν, βρίσκεται πλέον υπό αστυνομική κράτηση και δεν αποτελεί απειλή, έγινε γνωστό από το αστυνομικό τμήμα της πόλης της Νέας Υόρκης.

Σε πλάνα που μετέδωσαν ζωντανά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ο 60χρονος άνδρας να παραδίδεται στην αστυνομία έξω από τον φράκτη, που περιβάλλει το συγκρότημα των Ηνωμένων Εθνών, στο Ιστ Σάιντ του Μανχάταν. «Το άτομο αυτό τελεί τώρα υπό κράτηση και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ για το κοινό», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

un_enoplos_2



Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή αλλά και τα γραφεία, κάνοντας διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο. Διπλωμάτες και εργαζόμενοι είχαν λάβει την εντολή να μείνουν μέσα στο κτήριο. 



Κλείσιμο

Βίντεο έδειχναν έναν άντρα με γκρι μαλλιά, κόκκινο πουκάμισο και καφέ σακάκι να περπατάει μπροστά από το κτήριο κρατώντας κάτι που έδειχνε, αρχκά, ότι είναι πυροβόλο όπλο.

Στο twitter, το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης καλούσε τους πολίτες να μείνουν μακριά.


Σύμφωνα με το Patch, το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί (τοπική ώρα). Για πάνω από μια ώρα αργότερα, η αστυνομία εξακολουθεί να προσπαθεί να μιλήσει με τον άνδρα, που κρατά το όπλο κάθετα στον κορμό του, πιθανώς στοχεύοντας το κεφάλι του. Στις 12:30 (τοπική ώρα), η αστυνομία ενίσχυσε τα τεθωρακισμένα οχήματα που βρίσκονται στο σημείο, ενώ ένα από αυτά αφορά σε επείγουσα διάσωση. 

«Λόγω αστυνομικής έρευνας, αποφύγετε την περιοχή της οδού 42 και 1ης Λεωφόρου» ανέφερε η ανάρτηση στο twitter.



Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Αιτωλίας Κοσμάς - Το οικογενειακό δράμα και η πρόκληση στη μοίρα


Τα εμβόλια πιθανόν καλύπτουν την μετάλλαξη Omicron


Ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις ο Έρικσεν μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο Euro 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης