Ολλανδία: Συνελήφθη μέσα σε αεροσκάφος ζευγάρι που... απέδρασε από «ξενοδοχείο COVID» στο Άμστερνταμ

Ολλανδία: Συνελήφθη μέσα σε αεροσκάφος ζευγάρι που... απέδρασε από «ξενοδοχείο COVID» στο Άμστερνταμ

«Οι συλλήψεις έγιναν ενώ το αεροσκάφος ετοιμαζόταν για την απογείωση», εξήγησε η χωροφυλακή

schiphol_hotel
Η ολλανδική χωροφυλακή ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι συνέλαβε νωρίτερα μέσα σε επιβατικό αεροσκάφος στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ ζευγάρι το οποίο είχε «αποδράσει» από ξενοδοχείο στο οποίο επιβάτες από τη Νότια Αφρική που είχε επιβεβαιωθεί πως είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό είχαν τεθεί σε καραντίνα.

«Οι συλλήψεις έγιναν ενώ το αεροσκάφος ετοιμαζόταν για την απογείωση», εξήγησε η χωροφυλακή μέσω Twitter, προσθέτοντας πως το ζευγάρι παραδόθηκε στις υγειονομικές αρχές.



Σύμφωνα με την «Royal Netherlands Marechaussee», οι συλληφθέντες είναι ένας άνδρας από την Ισπανία και μια γυναίκα από την Πορτογαλία, οι οποίοι θα αναχωρούσαν για την Ισπανία.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση των ολλανδικών αρχών πως 13 άνθρωποι από τους 61 που επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 μετά την άφιξή τους με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή είναι φορείς της παραλλαγής Όμικρον.

Κλείσιμο
Οι ολλανδικές αρχές ετοιμάζονταν χθες βράδυ να ασκήσουν ποινικές διώξεις στο ζευγάρι για πλήγμα στη «δημόσια ασφάλεια».

Μια εκπρόσωπος της ολλανδικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, η Στέφανι φαν Βάαρντενμπουργκ, διευκρίνισε πως το ζευγάρι τέθηκε εκ νέου σε απομόνωση, αλλά όχι στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο νεαρός είναι θετικός, η σύντροφός του όχι, αλλά τέθηκε μολαταύτα σε απομόνωση.

Μερικές ώρες νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Χούχο ντε Γιόνγκε διεμήνυε πως οι ολλανδικές αρχές θα επιβάλουν την τήρηση της καραντίνας από τους επιβάτες.

Οι επιβάτες που επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί βρίσκονται σχεδόν όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο. Σε ελάχιστους επιτράπηκε να τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Στους επιβάτες τα αποτελέσματα των εξετάσεων των οποίων ήταν αρνητικά δόθηκε επίσης οδηγία να παραμείνουν σε καραντίνα κατ’ οίκον.

«Θα ελέγχουμε πως τηρούν τους κανονισμούς», δήλωσε ο κ. ντε Γιόνγκε στον Τύπο.

Η ολλανδική αστυνομία έχει αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής γύρω από το ξενοδοχείο όπου τέθηκαν οι επιβάτες σε καραντίνα, δήλωσε μια εκπρόσωπος του δήμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανενόχλητος έφυγε Αυστριακός τουρίστας από την Ρόδο με αρχαία αντικείμενα

Για πέμπτο κύμα της πανδημίας προειδοποιεί ο Φάουτσι μετά τη μετάλλαξη Omicron

Αδιανόητο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος σημάδεψε αστυνομικούς με ψεύτικο πιστόλι - Ήθελαν με την παρέα του να ανεβάσουν βίντεο στο TikTok!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης