Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ
Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές
Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από την επικράτεια του Λιβάνου εναντίον του βόρειου Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες της αεράμυνας, πάντως χωρίς να αναφερθούν θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τα πυρά, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο.
Η μία από τις ρουκέτες καταρρίφθηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ, που είναι γνωστό με την ονομασία Σιδηρούς Θόλος, ενώ η δεύτερη έπεσε σε ανοικτή έκταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το 2006, το Ισραήλ ενεπλάκη σε πόλεμο με τη λιβανέζικη ένοπλη παράταξη Χεζμπολάχ, η οποία διατηρεί μεγάλη ισχύ, ειδικά στον νότιο Λίβανο, ενώ διαθέτει προηγμένες ρουκέτες. Πάντως η κατάσταση στα σύνορα παραμένει –γενικά– ήρεμη έκτοτε.
Μικρές οργανώσεις Παλαιστινίων που ζουν στον Λίβανο έχουν επίσης εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ στο παρελθόν.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.