Στην αντεπίθεση ο Μπιλ Κόσμπι: Υπερασπίζεται την τηλεοπτική σύζυγό του που πανηγύρισε για την αποφυλάκιση

Στην αντεπίθεση ο Μπιλ Κόσμπι: Υπερασπίζεται την τηλεοπτική σύζυγό του που πανηγύρισε για την αποφυλάκιση

«Πρέπει να υπάρχει ελευθερία λόγου», έγραψε ο 83χρονος κωμικός ηθοποιός που αποφυλακίστηκε - Η Φιλίσια Ρασάντ έσπευσε να εκφράσει την υπόστήριξή της στο πρόσωπο του πρώην συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις - Η ηθοποιός είχε γράψει στο Twitter ότι ένα «τραγικό λάθος διορθώθηκε» - Λίγο αργότερα, το tweet κατέβηκε

cosby
Μετά την αποφυλάκιση που προκάλεσε κύμα επικριτικών σχολίων, πεδίο διαφωνίας άνοιξε και η στάση της τηλεοπτικής συζύγου του κωμικού ηθοποιού, Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος καταδικάστηκε πριν από λίγα χρόνια σε κάθειρξη έως 10 ετών, ωστόσο οι δικαστικές αρχές της Πενσυλβάνια προχώρησαν στην αναίρεση της καταδίκης του.

Αμέσως μετά την ανατρεπτική απόφαση της Δικαιοσύνης, η  Φιλίσια Ρασάντ έσπευσε να εκφράσει την υπόστήριξή της στο πρόσωπο του πρώην συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις

Η ηθοποιός, που είχε σημαντικό ρόλο στο ''Cosby Show'', έγραψε στο Twitter ότι ένα τραγικό λάθος διορθώθηκε

Λίγο αργότερα, το tweet κατέβηκε, με το σκεπτικό ότι παρέχεται υποστήριξη στους κατηγορούμενους για βιασμό.

Κλείσιμο
Ο Κόσμπι υπερασπίστηκε, από τη μεριά του, την Ρασάντ, αφότου το Πανεπιστήμιο του Χάουαρντ, στο οποίο είναι πρύτανης, ξεκαθάρισε ότι το tweet της στερείται ευαισθησίας

Το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Οι επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης είναι προτεραιότητά μας».

«Προσωπικές θέσεις δεν αντικατοπτρίζουν τη συνολικότερη πολιτική του πανεπιστημίου μας», επισημαίνεται ακόμη.

«Το πανεπιστήμιο του Χάουαρντ πρέπει να υποστηρίξει την ελευθερία του λόγου, η οποία διδάσκεται ή υποτίθεται ότι πρέπει να διδάσκεται καθημερινά στη διάσημη νομική σχολή, η οποία βρίσκεται στο πανεπιστήμο», έγραψε ο Κόσμπι.

«Οι εξεγερμένοι των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να καταστρέψουν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν την Ημέρα Ανεξαρτησίας», προσέθεσε ακόμη ο ηθοποιός. 


Ο ηθοποιός υπενθυμίζεται ότι κατηγορήθηκε για βιασμό, με τη χορήγηση χαπιών, σε βάρος της ομογενούς, πρώην διοικητικού του πανεπιστημίου Temple, Άντρεα Κονστάντ, το 2004. Παράλληλα, περισσότερες από 50 γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλικές κακοποιήσεις που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι πιο πολλές κατηγορίες ήταν πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη.

Το 2015 εισαγγελέας άσκησε κατηγορίες ύστερα από αγωγή που άσκησε η Κονστάντ εναντίον του ηθοποιού.

«Με μια μόνο λύση ο Κόσμπι θα μπορέσει να βρεθεί στην αρχική κατάσταση. Πρέπει να αποφυλακιστεί και κάθε μελλοντική δίωξη σε βάρος του πάνω σε αυτές τις κατηγορίες να αποκλειστεί», επισημαίνεται στο πόρισμα 79 σελίδων της Δικαιοσύνης.

Η απόφαση των δικαστών για αποφυλάκιση βασίστηκε και στο γεγονός ότι οι μαρτυρίες πέντε γυναικών στην επαναληπτική δίκη ήταν αλλοιωμένες.

Στην πρώτη δίκη, το 2017, δεν βγήκε ετυμηγορία, ενώ ένας μόνο είχε κληθεί να καταθέσει. Ωστόσο, στη δεύτερη δίκη πέντε γυναίκες εμφανίστηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να εκθέσουν τις εμπειρίες τους με τον ηθοποιό, τη δεκαετία του '80.

Οι δικαστικές αρχές αποφάνθηκαν ότι δεν ήταν αποδεκτό να γίνουν καταθέσεις από γυναίκες που δεν είχαν άμεση σχέση με την υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 801 τα νέα κρούσματα, 173 οι διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

Κορωνοϊός - «Συναγερμός» από τον Σωτήρη Τσιόδρα: Αυξητική τάση κρουσμάτων σε Αττική, Κρήτη, νότιο Αιγαίο

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Η «γυναίκα αίνιγμα» προτίθεται να έρθει στην Αθήνα για να καταθέσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης