El Pais: Αυτοκτονία η αιτία θανάτου του Τζον ΜακΆφι σύμφωνα με την επίσημη νεκροψία

El Pais: Αυτοκτονία η αιτία θανάτου του Τζον ΜακΆφι σύμφωνα με την επίσημη νεκροψία

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή - Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση

makafi
Η επίσημη νεκροψία στο πτώμα του Τζον ΜακΆφι έδειξε ότι αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή της Καταλονίας ενώ περίμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, ανέφερε η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου αντιβιοτικού λογισμικού, βρέθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους κρεμασμένος στο κελί του την περασμένη Τετάρτη σε αυτό που κατά τα φαινόμενα ήταν μια αυτοκτονία, είπε ο δικηγόρος του την περασμένη εβδομάδα.

Ο δικηγόρος του, Χαβιέ Βιλάλμπα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χήρα του ΜακΆφι, Τζάνις, του ζήτησε μια δεύτερη, ανεξάρτητη νεκροψία, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της πρώτης.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή.

Κλείσιμο
Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση. Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός στο κελί του, η ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του στις ΗΠΑ, που καταζητείτο για φοροδιαφυγή.

Επί χρόνια, ο Αμερικανός Κροίσος προσπαθούσε να ξεφύγει από τις αμερικανικές αρχές έχοντας για σπίτι του ένα γιοτ. Σε βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για φοροδιαφυγή στο Τενεσί, ενώ ήταν κατηγορούμενος και σε μια υπόθεση απάτης με κρυπτονομίσματα στη Νέα Υόρκη.

To 2019, o Αμερικανός επιχειρηματίας είχε γράψει στα social media ότι λαμβάνει έμμεσα μηνύματα από την αμερικανική κυβέρνηση ότι τον θέλει νεκρό, σχεδιάζοντας να τον δολοφονήσει με τρόπο που να φανεί ως αυτοκτονία. Τότε μάλιστα είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία από ένα νέο τατουάζ στον ώμο του με τη λέξη «ξεγραμμένος».

O Μακάφι είχε γεννηθεί στο Γκλόστερσαϊρ της Αγγλίας και είχε εργαστεί για τις NASA, Xerox και Lockheed Martin πριν λανσάρει το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο antivirus (McAfee VirusScan), το 1987. Πούλησε την εταιρεία του στην Intel το 2011, και έκτοτε δεν είχε εμπλοκή στον χώρο. Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα φέρει ακόμα το όνομά του, με 500 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι ο πελάτης του θα μπορούσε να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του, αλλά δεν άντεχε τη φυλακή. Το 2019 είχε δηλώσει πως δεν είχε πληρώσει φόρο εισοδήματος στις ΗΠΑ για οκτώ χρόνια για ιδεολογικούς λόγους.

Ειδήσεις σήμερα

Αγρίνιο: 19χρονη βρέθηκε κρυμμένη σε ντουλάπα στο σπίτι του παπά που κατηγορείται για βιασμό

Γλυκά Νερά: Γιατί οι εισαγγελείς έδωσαν την επιμέλεια της Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν

Wimbledon, Τσιτσιπάς-Τιαφό 0-3 (4-6, 4-6, 3-6): Αποκλεισμός σοκ από τον 1ο γύρο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης