Wimbledon, Τσιτσιπάς-Τιαφό 0-3 (4-6, 4-6, 3-6): Αποκλεισμός σοκ από τον 1ο γύρο!

Wimbledon, Τσιτσιπάς-Τιαφό 0-3 (4-6, 4-6, 3-6): Αποκλεισμός σοκ από τον 1ο γύρο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη συμμετοχή στον τελικό του γαλλικού Open περίμενε ότι θα είχε μία καλή πορεία και στο Γουΐμπλεντον, αλλά έπεσε θύμα έκπληξης  μόλις στον 1ο γύρο του τουρνουά καθώς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Φρανσις Τιαφό (Νο57) - Ο Αμερικανός έκανε καταπληκτική εμφάνιση μη αφήνοντας τον Τσιτσιπά να βρει ρυθμό  και πανηγύρισε δίκαια τη νίκη

tsitsipas00
Αποκλεισμός έκπληξη του Στέφανου Τσιτσιπά  με το «καλησπέρα» στο Λονδίνο καθώς ο  Αμερικανός Φράνσις Τιαφό κάνοντας εμφάνιση καριέρας επικράτησε πανάξια του Έλληνα τενίστα.

Δύο εβδομάδες μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στα χωμάτινα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός, ο Στέφανος εμφανίστηκε επί αγγλικού εδάφους χωρίς ενέργεια και με προβλήματα στην προσαρμογή του στο γρασίδι. 

Δικαιολογημένα εν μέρει καθώς αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας μετά από σχεδόν 2 χρόνια σε τέτοια επιφάνεια (από τον Ιούλιο του 2019), ωστόσο γενικά  ο Στέφανος ήταν κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στον διψασμένο για μια μεγάλη νίκη 23χρονο Τιαφό.



Κι ο Αμερικανός που είναι στο Νο57 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να την πανηγυρίσει επικρατώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του ενός αθλητή από το Τοπ5 μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά. Την ίδια ώρα ο Τσιτσιπάς για μία ακόμη φορά δεν καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Γουίμπλεντον, όπου πλέον μετρά τρεις αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο του βρετανικού τουρνουά. Η μοναδική φορά που έκανε αισθητή την παρουσία του στο All England Club ήταν το 2018 όταν έφτασε ως τον 4ο γύρο για να αποκλειστεί από τον Τζον Ίσνερ.


Σήμερα ο αγώνας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στραβά με τον Τιαφό να κάνει μπρέικ στο πρώτο γκέιμ δείχνοντας να κινείται με πολύ μεγαλύτερη άνεση πάνω στο γρασίδι. Από ένα σημείο και μετά ο Στέφανος άρχισε να ισορροπεί αλλά ο Αμερικανός κράτησε το σερβίς του για το 0-1.

Κλείσιμο
Στο δεύτερο σετ υπήρχε καλύτερη ισορροπία στον αγώνα, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει κάποιο μπρέικ και παρόλο που «έσβησε» δύο μπρέικ πόιντς στο 4-4, στην τρίτη του ευκαιρία ο Τιαφό πήρε το προβάδισμα και αμέσως μετά έκλεισε και το δεύτερο σετ.


Κι ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει μια ξεκάθαρη αντίδραση από τον Στέφανο, ο Τιαφό ξεκίνησε και το τρίτο σετ με μπρέικ (!) και όλα κρίθηκαν στο 8ο γκέιμ (με τον Αμερικανό μπροστά με 3-4).

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 15-40, αλλά ούτε η 6η, ούτε η 7η προσπάθεια του για ένα μπρέικ ήταν πετυχημένες, ο Τιαφό κράτησε για μία ακόμη φορά το σερβίς και κάνοντας ένα δεύτερο μπρέικ πήρε το σετ και τη νίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης