Αναλένα Μπέρμποκ: «Ψήνω μπριζόλες και λουκάνικα», λέει στη «Bild»

Αναλένα Μπέρμποκ: «Ψήνω μπριζόλες και λουκάνικα», λέει στη «Bild»

«Τα παιδιά μου είναι ενθουσιασμένα που διεκδικώ την Καγκελαρία»

analenna
Τα χαρτιά της άνοιξε στην γερμανική εφημερίδα «Bild», η σταρ των Πρασίνων και επικεφαλής του κόμματος για την Καγκελαρία, Αναλένα Μπέρμποκ, δείχνοντας πως δεν έχει στεγανά.

Στη χθεσινή συνέντευξή της, η 40χρονη Αναλένα παραδέχεται ότι ψήνει μπριζόλες και λουκάνικα. Θεωρητικά, η κατανάλωση κρέατος επιβαρύνει το περιβάλλον αφού για την παραγωγή του αυξάνονται τα ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

«Ο καθένας μπορεί να τρώει ότι θέλει», λέει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας όμως το ψήσιμο του κρέατος στη σχάρα δεν γίνεται με φυσικό αέριο αλλά με άνθρακα.

Φορώντας σακάκι στο χρώμα της φωτιάς, η Αναλένα υποστήριξε επίσης ότι, σε περίπτωση που διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία, θα αυξήσει την τιμή της βενζίνης 14 έως 16 λεπτά το λίτρο.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι, ένα από τα σχέδια του κόμματός της είναι να επιβάλει όριο ταχύτητας που να μην ξεπερνά τα 130 χλμ / ώρα στη Γερμανία.

Τέλος, η Αναλένα τόνισε ότι το κόμμα της είναι ανοιχτό ακόμη και σε μία συνεργασία με το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke).

«Γι' αυτό θα μιλήσουμε με όλα τα δημοκρατικά κόμματα μετά τις εκλογές. Και οι ψηφοφόροι αποφασίζουν ποια θα είναι η ισχυρότερη δύναμη. Γι 'αυτό παλεύω».

Σε ό,τι αφορά την οικογένειά της, η ηγέτης των Πρασίνων δήλωσε ότι τα δύο παιδιά της είναι ενθουσιασμένα που διεκδικεί το αξίωμα της Καγκελαρίας.

Κλείσιμο
Εξάλλου, όπως η ίδια έχει δηλώσει, την φροντίδα των παιδιών της θα αναλάβει ο σύζυγός της ο οποίος θα λάβει πλήρη γονική άδεια, σε περίπτωση νίκης του κόμματος της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων και ο σύζυγός της Ντάνιελ Χόλεφαις έχουν δύο κόρες, πέντε και εννέα ετών.

Ο σύζυγός της είναι εκπρόσωπος των ειδικών συμφερόντων των γερμανικών ταχυδρομείων, της δημόσιας επιχείρησης «Deutsche Post».

Όμως, εάν τελικά η Αναλένα κατακτήσει τον θώκο της Καγκελαρίας ή εάν της ανατεθεί κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο μετά τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο σύζυγός της θα χρειαστεί να βρει άλλη δουλειά, όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη.


Ειδήσεις σήμερα: 

«Θετική ατζέντα» Ελλάδας- Τουρκίας: Τα 25 μέτρα που συζήτησαν Μητσοτάκης - Τσαβούσογλου

Πατέρας 11χρονης στα Χανιά: «Νομίζουν ότι εγώ το έχω καταπιεί ότι έπεσε από τα βράχια...»

Λιβαδειά: Χειροπέδες σε 44χρονο για τον βιασμό 15χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης