Στήριξη Γιόχανσον σε Ισπανία για την τεράστια ροή μεταναστών στην Θέουτα

Στήριξη Γιόχανσον σε Ισπανία για την τεράστια ροή μεταναστών στην Θέουτα

«Η μετανάστευση είναι διαχειρίσιμη και οι ζωές μπορούν να σωθούν πρέπει, συνεπώς, να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση»

giohanson68
Την πλήρη υποστήριξή της στην Ισπανία εξέφρασε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον αναφορικά με την τεράστια ροή παράτυπων μεταναστών στην αυτόνομη ισπανική κοινότητα της Θέουτα, καλώντας τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταπολεμήσουν τους παράνομους διακινητές και να συμφωνήσουν σε νέους κανόνες μετανάστευσης και ασύλου, ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επίτροπος Γιόχανσον υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τείνουν χείρα βοηθείας στα κράτη - μέλη ώστε να καταπολεμήσουν τα δίκτυα διακινητών που έχουν αίμα στα χέρια τους, καθώς ζητούν έως και 3.000 ευρώ από κάθε έναν που επιθυμεί να μεταβεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και έπειτα στοιβάζουν εκατοντάδες ανθρώπους σε πλοιάρια χωρίς νερό ή πετρέλαιο.

«Η Europol έχει συλλάβει αρκετούς διακινητές, πρέπει όμως να κάνουμε περισσότερα», τόνισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα προωθήσει τον διάλογο με τις χώρες της βορείου Αφρικής ώστε τα κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ που διαθέτει η ΕΕ, να μην καταλήξουν στα χέρια των λαθρεμπόρων. «Τα ισπανικά σύνορα είναι ευρωπαϊκό σύνορα, αλλά χρειαζόμαστε μια αμοιβαία πολιτική μετανάστευσης με το Μαρόκο, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε με τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και τις ισπανικές αρχές», υπογράμμισε η Επίτροπος Γιόχανσον.

Σύμφωνα με την ίδια, παρόλο που οι τραγωδίες διαδραματίζονται στη θάλασσα οι λύσεις θα δοθούν στην ξηρά. «Δεν αρκεί να βασιζόμαστε σε εθελοντικές επαναπροωθήσεις, έχω προτείνει δεσμευτικούς όρους αλληλεγγύης. Η μετανάστευση είναι διαχειρίσιμη και οι ζωές μπορούν να σωθούν πρέπει, συνεπώς, να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση», υπογράμμισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Διέλυε κλεμμένα δίκυκλα και τα έκανε ανταλλακτικά

Mε τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκε ο Δένδιας -Τετ α τετ με Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το... τερμάτισε 37χρονος στη Λάρισα: «Έσπασε» το κοντέρ του αλκοολόμετρου - Άναυδοι οι αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης