Ινδονησία: Πιθανό να «χάθηκε» σε βάθος 700 μέτρων το υποβρύχιο που αγνοείται

Ινδονησία: Πιθανό να «χάθηκε» σε βάθος 700 μέτρων το υποβρύχιο που αγνοείται

Η εκτίμηση αξιωματούχου του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας, με βάση τις έρευνες - Πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας ανέφεραν πως παρατηρήθηκαν κηλίδες πετρελαίου στον θαλάσσιο χώρο στον οποίο βρισκόταν το υποβρύχιο με τα 53 μέλη πλήρωμα

indonesia1
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στον θαλάσσιο χώρο έξω από το Μπαλί, για τον εντοπισμό του υποβρυχίου του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας, KRI Nenggala-402, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας, υπάρχει πλέον η εκτίμηση ότι το υποβρύχιο, το οποίο πραγματοποιούσε άσκηση βολής με  τορπίλη  βόρεια της νήσου Μπαλί, βυθίστηκε σε βάθος 600-700 μέτρων.

«Είναι  πιθανό  να έχει βυθιστεί. Ενδεχομένως σε βάθος 600-700 μέτρων», δήλωσε ο αξιωμτούχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το CNN Indonesia.



Νωρίτερα, πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας ανέφεραν πως παρατηρήθηκαν κηλίδες πετρελαίου στον θαλάσσιο χώρο στον οποίο βρισκόταν το υποβρύχιο.

Επί του παρόντος, μια ομάδα από το Ναυτικό της Ινδονησίας αναζητά ίχνη του υποβρυχίου που μετέφερε 53 μέλη πληρώματος. «Προσευχόμαστε για το πλήρωμα» ανέφερε ο αξιωματούχος του ινδονησιακού πολεμικού Ναυτικού.

Το KRI Nenggala-402 είναι ένα από τα πέντε υποβρύχια που ανήκουν στο πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας. Πρόκειται για ένα γερμανικό υποβρύχιο ικανό να πραγματοποιεί έρευνες για τρεις μήνες. Βάσει των προδιαγραφώντου , το σκάφος  είναι σε θέση να φτάσει σε βάθος έως 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.


Ειδήσεις σήμερα:

Πανδημία-Βραζιλία: Κατέρριψε όλα τα τραγικά ρεκόρ θανάτων τους δυο τελευταίους μήνες

Διάγγελμα Μπάιντεν για την ετυμηγορία για τον φόνο του Φλόιντ: «Ένα γιγαντιαίο βήμα μπροστά στην πορεία προς τη δικαιοσύνη»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης