Βρετανία: Οργή για την άγρια επίθεση σκύλου σε φώκια στον Τάμεση - Σκληρές εικόνες

Βρετανία: Οργή για την άγρια επίθεση σκύλου σε φώκια στον Τάμεση - Σκληρές εικόνες

Αναγκάστηκαν να κάνουν ευθανασία στον Φρέντι λόγω των σοβαρών τραυμάτων του

fred-seal
Δυστυχώς οι κτηνίατροι δεν κατάφεραν να σώσουν τη φώκια με το παρατσούκλι «Φρέντι» που δέχθηκε άγρια επίθεση από σκύλο στις όχθες του Τάμεση την περασμένη Κυριακή. Τα τραύματα που υπέστη ήταν αρκετά σοβαρά, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν ευθανασία στο άτυχο ζώο, καθώς κρίθηκε ότι «ήταν η μόνη ηθική και δίκαιη επιλογή».

Η χαριτωμένη φώκια έκανε την εμφάνισή της κοντά στην Γέφυρα Χάμερσμιθ στο Δυτικό Λονδίνο, τον περασμένο μήνα και για εβδομάδες διασκέδαζε με τα καμώματά της τους περαστικούς που έκαναν τη βόλτα τους στις όχθες του ποταμού.

Σύντομα με την Daily Mail, το νεαρής ηλικίας ζώο κέρδισε σύντομα το παρατσούκλι «Φρέντι» από τον Φρέντι Μέρκιουρι, τον θρυλικό frontman των Queen, χάρη στον έντονο χαρακτήρα του και την παιχνιδιάρικη διάθεσή του.



Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, το περιστατικό που κόστισε τη ζωή στον «Φρέντι» και έχει προκαλέσει την οργή πολλών Βρετανών συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής. Γύρω στις 12.45, ένας καφέ σκύλος επιτέθηκε στο ζωο, δαγκώνοντάς το με αγριότητα.

Αρκετοί περαστικοί - ανάμεσά τους κι ένας κτηνίατρος - έτρεξαν να βοηθήσουν την άτυχη φώκια και να απομακρύνουν το σκυλί, που ήταν εκτός ελέγχου και είχε για ώρα τα δόντια του καρφωμένα πάνω της. Στο σημείο φωτογραφήθηκε και μια γυναίκα, η οποία είχε δεμένο στη μέση της ένα λουρί, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για την ιδιοκτήτρια του σκύλου. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail ή ίδια γυναίκα εμφανίζεται να κρατά αγκαλιά τον σκύλο, όταν επιτέλους κατάφεραν να τον χωρίσουν από τη φώκια.

Τα άτομα που ήταν παρόντα κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και περίμεναν στο σημείο μέχρι να έρθουν να παραλάβουν το αιμόφυρτο ζώο. Σύμφωνα με αναφορές στα MME, o κτηνίατρος δέχθηκε τρεις δαγκωματιές από τον τρομαγμένο «Φρέντι» στην προσπάθειά του να τον συγκρατήσει, ενώ ένας ποδηλάτης που σταμάτησε για να βοηθήσει δέχθηκε «κουτουλιά» από το ζώο.


Κλείσιμο

Ο φωτογράφος Ντάνκαν Φίλιπς, που βρισκόταν στο σημείο για να απαθανατίσει τις φώκιες, κατέγραψε με τον φακό του την στιγμή της επίθεσης. Ο 55χρονος είπε στο MyLondon: «Ήταν μια πολύ άγρια επίθεση. Το σκυλί δεν άφηνε από τα δόντια του τη φώκια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των περαστικών να χωρίσουν τα δύο ζώα».

Ο οργανισμός British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) έστειλε μια ομάδα να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο τραυματισμένο ζώο, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε με σκάφος στην κλινική άγριας ζωής του Νότιου Έσεξ στο Τίλμπουρι. Αρχικά υπήρχε η ελπίδα ότι οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι της κλινικής θα κατάφερναν να σώσουν τη νεαρή φώκια.



Όμως σε χθεσινή ανακοίνωση της η ομάδα της κλινικής εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό: «Τόσο εμείς όσο και οι ειδικοί της BDMLR μιλήσαμε με αρκετούς ορθοπεδικούς κτηνιάτρους που ειδικεύονται στη θαλάσσια ζωή και, όπως υποψιαζόμασταν μετά τις ακτινογραφίες που βγάλαμε το πρωί, η πρόγνωση είναι εξαιρετικά κακή... Το πτερύγιο του Φέντι έχει υποστεί κάταγμα και έχει εξαρθρωθεί. Οι φώκιες δεν αντιδρούν καλά στο αναισθητικό, αφού έχουν καταδυτικό αντανακλαστικό και δεν αναπνέουν. Υποψιαζόμαστε ότι η μόλυνση εξαπλώνεται, και με τις άλλες δαγκωματιές στο σώμα του υποφέρει πολύ. Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι η μόνη ηθική και δίκαιη επιλογή είναι να βάλουμε τέλος στο μαρτύριό του».

Αργότερα η BDMLR επιβεβαίωσε ότι ελήφθη από κοινού η δύσκολη απόφαση να υποβληθεί ο «Φρέντι» σε ευθανασία, αφού η σοβαρότητα των τραυμάτων του απέκλειε το ενδεχόμενο να θεραπευθεί και να αφεθεί ξανά ελεύθερος, και ακόμα και αν επιβίωνε με ακρωτηριασμό, η ποιότητα ζωής του θα ήταν πολύ χαμηλή.



Η ιστορία του Φρέντι και η οργή στα social media

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Φρέντι είχε διασωθεί την περασμένη χρονιά στην Ολλανδία, όταν ήταν ακόμη νεογέννητο, και αργότερα στη Γαλλία.

Κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Λονδίνο, δίπλα στο αγαπημένο του σημείο στις όχθες του Τάμεση, υπήρχε ένας προειδοποιητικός κώνος με ένα χαρτί που έγραφε τα εξής: «Στοπ! Το όνομά μου είναι Φρέντι Μέρκιουρι. Έχω διασωθεί αρκετές φορές αλλά θα ήθελα να μείνω εδώ. Είμαι υγιής, αλλά εχθές παραλίγο να μου επιτεθεί ένας σκύλος. Τρόμαξα πολύ. Παρακαλώ, να μην πλησιάζουν σκυλιά ούτε άνθρωποι πέρα από το πάνω μέρος της ράμπας».

Η επίθεση εις βάρος του Φρέντι έχει εξοργίσει πολύ κόσμο στη Βρετανία. Αρκετοί φιλόζωοι ζητούν με αναρτήσεις τους και σχόλια στα social media να εντοπιστεί η ιδιοκτήτρια ή ο ιδιοκτήτης (αν τελικά το πρόσωπο που εμφανίζεται δεν ήταν εκείνο που συνόδευε τον σκύλο και να του επιβληθούν κυρώσεις.





Ειδήσεις σήμερα

Σάλος στη Σουηδία: Κορυφαίος νομικός της χώρας και σύμμαχος του #MeToo κατηγορείται για βιασμό

Σχέδιο «Ελευθερία»: Το 1,5 εκατ. εμβολιασμούς φτάνει σήμερα η χώρα μας

Ελέφαντας κατά άνδρα και της κόρης του - Μπήκαν στο κλουβί του για σέλφι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης