Υπηρεσίες πληροφορίων των ΗΠΑ: Ενδέχεται να αυξηθούν φέτος οι τρομοκρατικές απειλές

Υπηρεσίες πληροφορίων των ΗΠΑ: Ενδέχεται να αυξηθούν φέτος οι τρομοκρατικές απειλές

Οι πρόσφατες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις, οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο και οι θεωρίες συνωμοσίας, θα ωθήσουν ορισμένους εγχώριους εξτρεμιστές να εμπλακούν σε βίαια επεισόδια αυτή τη χρονιά, επισημαίνεται στη σχετική έκθεση

Screenshot_2021-03-17_at_11_16_53_PM
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν ότι οι εξτρεμιστές με ρατσιστικά κίνητρα και οι εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές συνιστούν τις πιο δυνητικά θανατηφόρες τρομοκρατικές απειλές, σημειώνοντας ότι οι απειλές αυτές ενδέχεται να αυξηθούν φέτος.

Η εκτίμηση αυτή εκδόθηκε από το Γραφείο της Διευθύντριας Εθνικών Πληροφοριών. Σύμφωνα με το κείμενο, οι ρατσιστές εξτρεμιστές είναι πιο πιθανόν να πραγματοποιήσουν σοβαρές επιθέσεις εναντίον πολιτών, ενώ τα μέλη των οργανωμένων πολιτοφυλακών συνήθως βάζουν στο στόχαστρό τους την αστυνομία, κυβερνητικούς υπαλλήλους και κτίρια.

Οι υπηρεσίες που συνέταξαν την έκθεση (μεταξύ αυτών ήταν το FBI, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας) λένε ότι οι εγχώριοι εξτρεμιστές που προωθούν την υπεροχή της λευκής φυλής ενδέχεται να είχαν ανησυχητικές επαφές με ξένους εξτρεμιστές.

Ένας μικρός αριθμός Αμερικανών ταξίδεψε στο εξωτερικό για να δικτυωθεί με ξένες οργανώσεις. Άλλες εγχώριες εξτρεμιστικές ομάδες που ανησυχούν τις κυβερνητικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος, εκείνους που διαδηλώνουν κατά των αμβλώσεων, τους αναρχικούς και εκείνους που αυτοαποκαλούνται κυρίαρχοι πολίτες και «πιστεύουν ότι δεν τους αγγίζουν η κυβερνητική εξουσία και οι νόμοι».

Οι πρόσφατες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις –όπως οι ισχυρισμοί του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηρικτών του περί απάτης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο και οι θεωρίες συνωμοσίας– «σχεδόν σίγουρα θα ωθήσουν» ορισμένους εγχώριους εξτρεμιστές οι οποίοι θα προσπαθήσουν «να εμπλακούν σε βίαια επεισόδια αυτή τη χρονιά», προστίθεται στην έκθεση.

Ειδήσεις σήμερα 

Κρήτη - Απίστευτη εξέλιξη: Το «νεκρό» αγοράκι μετά από δύο ώρες απέκτησε σφυγμό 

Κορωνοϊός: Όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Νοσοκομεία στο «κόκκινο» με 3.127 εισαγωγές σε μία εβδομάδα

Google: Γιατί το 2020 «έκοψε» πάνω από 3,1 δισ. διαφημίσεις 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης