Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Πάνω από 5 εκατ. Ρώσοι έχουν λάβει την πρώτη δόση

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Πάνω από 5 εκατ. Ρώσοι έχουν λάβει την πρώτη δόση

Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

russia8
Περίπου 2,5 εκατομμύρια Ρώσοι εμβολιάσθηκαν κάνοντας και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, ενώ την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν κάνει 5 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ρωσικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη παράγει 13,9 εκατομμύρια δόσεις κυρίως του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, διευκρινίζοντας ότι από τον Φεβρουάριο άρχισε η μαζική παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona, η οποία από τον Μάρτιο θα αρχίσει επίσης να αυξάνεται.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στο πρακτορείο TASS, η Γκόλικοβα δήλωσε ότι αν ο εμβολιασμός συνεχισθεί με τους σημερινούς ρυθμούς, η Ρωσία θα επιτύχει να έχει μαζική ανοσία κατά 60% τον Αύγουστο του 2021. Σε περίπτωση που οι ρυθμοί επιταχυνθούν, αυτό είπε θα επιτευχθεί νωρίτερα.

Ο μαζικός εμβολιασμός του ενήλικου πληθυσμού στην Ρωσία ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν και οι Ρώσοι μπορούν να επιλέξουν ένα από τα δύο ρωσικά εμβόλια.

Η νοσηρότητα που προκαλείται από τον κορωνοϊό είναι 7,5 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους, πρόσθεσε η Γκόλικοβα τονίζοντας ότι είναι ένας από τους χαμηλότερους δείκτες το τελευταίο διάστημα.

Η θνητότητα εξαιτίας του κορωνοϊού στη Ρωσία ήταν τον Ιανουάριο του 2021 κατά 9,5% μικρότερη σε σχέση με τον Δεκέμβριο, τόνισε η Γκόλικοβα επισημαίνοντας ότι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι που προήλθαν 100% από κορωνοϊό τον Ιανουάριο του 2021 ανέρχονται στο 47,2%. Αν στο ποσοστό αυτό προστεθεί η θνητότητα από άλλες αιτίες, παρότι το τεστ για κορονοϊό υπήρξε θετικό, τότε το ποσοστό των ομάδων αυτών συνολικά ανέρχεται στο 66%, δήλωσε η Γκόλικοβα.

Ειδήσεις σήμερα

Συνάντηση Μπορέλ με Αναστασιάδη - Χριστοδουλίδη: «Αναγκαία η επανέναρξη των συνομιλιών»

Στα άκρα η σύγκρουση για τον Κουφοντίνα: Συζητείται σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του

Χρυσοχοΐδης από την Κέρκυρα: Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης