Μετάλλαξη κορωνοϊού: Αναστέλλει και η Ρωσία την αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Αναστέλλει και η Ρωσία την αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης τίθεται σε ισχύ η συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία στη Ρωσία - Αναστολή πτήσεων ανακοίνωσε και η Ινδία

london_airport
Η Ρωσία προχωράει σε αναστολή όλων των πτήσων από και προς τη Βρετανία, με τη συγκεκριμένη οδηγία να τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Έτσι, η Ρωσία προστίθεται στον αναπτυσσόμενο κατάλογο χωρών που αναστέλλει την αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία, εν μέσω ανησυχιών για την εμφάνιση ενός μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Σχεδόν άλλες 30 χώρες έχουν απαγορεύσει τα ταξίδια προς και από τη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης. Η ταξιδιωτική απαγόρευση της Ρωσίας θα διαρκέσει για μία εβδομάδα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ρώσοι αξιωματούχοι υγείας και εμπειρογνώμονες έχουν υποβαθμίσει τις ανησυχίες για το μεταλλαγμένο στέλεχος που βρέθηκε στη Βρετανία, λέγοντας ότι δεν είναι πιο θανατηφόρο από την αρχική έκδοση και ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 θα εξακολουθήσουν να είναι αποτελεσματικά.

Αναστολή και από την Ινδία

Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή όλων των πτήσεων από τη Βρετανία προς την Ινδία ως το τέλος της χρονιάς, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών σε όλον τον κόσμο για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη και όλοι οι επιβάτες που θα φτάνουν στην Ινδία από τη Βρετανία ως τότε θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια, ανακοίνωσε σήμερα σε μια σειρά από μηνύματά του στο Twitter το ομοσπονδιακό υπουργείο Αερομεταφορών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τρόμος σε αεροπλάνο της United: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης (Βίντεο)


Χρυσοχοΐδης : Η Αστυνομία στους δρόμους τα Χριστούγεννα – Νέα μέτρα τις επόμενες μέρες

Δεν υπάρχει λόγος για πανικό εξαιτίας του νέου στελέχους που εντοπίστηκε στη Βρετανία, λέει ο υπουργός Υγείας της Ινδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης