Επιχείρηση «Ειρήνη»: «Τρόφιμα, ποτά και ανθρωπιστική βοήθεια μετέφερε το πλοίο» λέει ο Ακάρ

Επιχείρηση «Ειρήνη»: «Τρόφιμα, ποτά και ανθρωπιστική βοήθεια μετέφερε το πλοίο» λέει ο Ακάρ

Αντίθετες στο διεθνές δίκαιο οι ενέργειες που έγιναν στο τουρκικό ππλοίο έξω από τη Λιβύη, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

akar1
Νέες δηλώσεις από την Άγκυρα για το περιστατικό με τη γερμανική φρεγάτα και το τουρκικό πλοίο έξω από τη Λιβύη, από την Άγκυρα, αυτή τη φορά μέσω του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Ακάρ περιφρόνησε την επιχείρηση «Ειρήνη» κι έκανε λόγο για ενέργειες αντίθετες με το διεθνές δίκαιο.

«Η επιχείρηση 'Ειρήνη' είναι μια παραμελημένη επιχείρηση από την ίδρυσή της. Τα νομικά της θεμέλια δεν είναι σταθερά, από την άποψη του διεθνούς δικαίου. Όλες οι δραστηριότητες θα πρέπει να διεξάγονται με την άδεια και την έγκριση της αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης της Λιβύης. Αλλά, δυστυχώς, όσοι πραγματοποιούν αυτήν την επιχείρηση δεν δίνουν προσοχή σε αυτά», είπε αρχικά ο Ακάρ.

Και συνέχισε: «Το χθεσινό συμβάν (με το τουρκικό πλοίο) ήταν εντελώς αντίθετο με το διεθνές δίκαιο. Έγινε λάθος. Προχωρούμε στις ενέργειές μας, μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών και σε αυτό το πλάισιο, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Τέλος, προανήγγειλε μέτρα που θα αποτρέψουν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον: «Επικεντρωνόμαστε στη λήψη μέτρων, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σύμφωνα με όσα λέει το διεθνές δίκαιο. Είναι απολύτως λάθος να έχουμε μια τέτοια μεταχείριση σε ένα εμπορικό μας πλοίο. Επίσης, θα ήθελα να τονίσω πως τα αποτέλεσμα των ερευνών έδειξαν ότι υπήρχαν τρόφιμα, ποτά και ανθρωπιστική βοήθεια στο εμπόρευμα του πλοίου. Όσοι προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, θα πρέπει να μένουν μακριά από προκαταλήψεις, να είναι αντικειμενικοί και να μην παρασύρονται από συναισθηματισμούς. Δυστυχώς, οι δηλώσεις των συμμάχων μας δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την αλήθεια και δυστυχώς ορισμένα γεγονότα παραμορφώνονται».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη 44χρονη που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Μάνη

Ως το τέλος της εβδομάδας το εξιτήριο για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Θερίζει ο ιός στα μοναστήρια

Ερχονται Πρότυπα ΕΠΑΛ και πειραματικά ΙΕΚ νέες ειδικότητες ανά περιοχή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης