Πανδημία - Ισραήλ: Από αύριο ξανά σε lockdown

Πανδημία - Ισραήλ: Από αύριο ξανά σε lockdown

Από αύριο μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου κλείνουν σχεδόν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις, πλην εργοστασίων, υπηρεσίες και καταστημάτα, ενώ διαδηλώσεις και προσευχές θα επιτρέπονται μόνο κατά μικρές ομάδες, ως και είκοσι ανθρώπων

covid_israel
Η κυβέρνηση του Ισραήλ αναμενόταν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη να εγκρίνει και να ανακοινώσει την επιβολή νέας καραντίνας σε εθνικό επίπεδο από αύριο Παρασκευή, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Αναμενόταν η έγκριση της απόφασης από το υπουργικό συμβούλιο, που συγκλήθηκε εκτάκτως.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα προβλέπεται ότι θα διαρκέσουν ως το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, την ημέρα της Σιμχάτ Τορά, σημαντικής εβραϊκής θρησκευτικής εορτής.

Περιλαμβάνουν το κλείσιμο σχεδόν όλων των εμπορικών επιχειρήσεων, πλην εργοστασίων, υπηρεσιών και καταστημάτων που θεωρούνται απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Διαδηλώσεις και προσευχές θα επιτρέπονται μόνο κατά μικρές ομάδες, ως και είκοσι ανθρώπων, και μόνο σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου από τους τόπους κατοικίας των πολιτών.

Οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν θα ανασταλούν.

Κλείσιμο
Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει μέτρα σε εθνική κλίμακα για τρεις εβδομάδες, επιτρέποντας πάντως στους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι τους για να αθλούνται, για να συμμετέχουν σε πολιτικές εκδηλώσεις και προσευχές, ενώ άφησε πολλές επιχειρήσεις εν μέρει ανοικτές.

Όμως, καθώς οι νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 συνεχίζουν να είναι χιλιάδες καθημερινά, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκρινε ότι η χώρα βρίσκεται «σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και εισηγήθηκε να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας χθες Τετάρτη, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.667 νέες μολύνσεις· πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην ισραηλινή επικράτεια, τον Φεβρουάριο.

Το Ισραήλ, χώρα με πληθυσμό περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 200.041 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 1.316 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.


Ειδήσεις σήμερα

Στράτος Σιμόπουλος (ΝΔ): Ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφές στην Θεσσαλία

Γώγος: Στην Αττική υπάρχει πρόβλημα, προσπαθούμε να αποφύγουμε ένα δεύτερο lockdown

Ελληνοτουρκικά: Θετικές οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις για την επανέναρξη των διερευνητικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης