Κορωνοϊός - Ρωσία: «Βιώνουμε τη συνέχεια του πρώτου κύματος της πανδημίας» λέει κορυφαίος επιδημιολόγος

Κορωνοϊός - Ρωσία: «Βιώνουμε τη συνέχεια του πρώτου κύματος της πανδημίας» λέει κορυφαίος επιδημιολόγος

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού αναμένεται το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Νικολάι Μάλισεφ, επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας της Μόσχας για τις μολυσματικές ασθένειες

coronavirus_china
Ένας κορυφαίος Ρώσος εμπειρογνώμονας στον έλεγχο των ιών αναφέρει ότι η Ευρώπη βιώνει τη συνέχιση του αρχικού σταδίου της πανδημίας Covid-19 και η τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων δεν αποτελεί ένδειξη «δεύτερου κύματος», όπως πολλοί ειδικοί πιστεύουν.

Σε μια ανησυχητική επισήμανση, ο Νικολάι Μάλισεφ, επικεφαλής στο υπουργείο Υγείας της Μόσχας για τις μολυσματικές ασθένειες, πιστεύει ότι θα υπάρξει ένα νέο ξέσπασμα, αλλά θα έρθει το φθινόπωρο, καθώς οι ώρες της ημέρας γίνονται λιγότερες και ο καιρός γίνεται πιο ψυχρός.

«Η αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξεων, όπως εσείς και εγώ γνωρίζουμε, συμβαίνει κάθε χρόνο στο τέλος του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα», εξήγησε ο Μάλισεφ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. «Σταδιακά, η γρίπη έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζεται και, πιθανώς, η αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών θα έρθει λίγο νωρίτερα. Ο κορωνοϊός είναι επίσης μια αναπνευστική νόσος και νομίζω ότι μαζί με την αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξεων θα υπάρξει και κάποια αύξηση του κορωνοϊού».

Ορισμένες χώρες της Δυτικής και Νότιας Ευρώπης, οι οποίες επλήγησαν σκληρά από το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της Covid-19 την άνοιξη, έχουν σημειώσει αύξηση σε κρούσματα από τις αρχές Ιουλίου, αμέσως μετά το άνοιγμα εσωτερικών και κάποιων εξωτερικών, συνόρων. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση επιδεινώθηκε στην Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ωστόσο, ο Μάλισεφ επιμένει ότι αυτό είναι όλο αυτό το μέρος του πρώτου σταδίου της πανδημίας. «Έχω ακόμα την τάση να σκεφτώ ότι ο ΠΟΥ σε αυτήν την περίπτωση έχει δίκιο, ότι αυτή είναι μια συνέχεια του τρέχοντος κύματος».

Ειδήσεις σήμερα:

Mητσοτάκης για κορωνοϊό: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα

Θεσσαλονίκη: «Πλούσια» τα ευρήματα της αστυνομίας στο υπό κατάληψη κτίριο - Δείτε φωτογραφίες

Παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 λιποθύμησε on air
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης