Κορωνοϊός - Περού: Πάνω από 25.000 θάνατοι

Κορωνοϊός - Περού: Πάνω από 25.000 θάνατοι

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής ξεπέρασαν τα 500.000 - 9.441 περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο

peru
Το Περού, η χώρα που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, πέρασε χθες Πέμπτη τα ορόσημα των 25.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και των 500.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε το περουβιανό υπουργείο Υγείας.

«Έχουμε συνολικά 25.648 θανάτους», δήλωσε ο Λουίς Σουάρες, ο υφυπουργός Υγείας της χώρας των Άνδεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τις προηγούμενες 24 ώρες σημειώθηκε νέο θλιβερό ρεκόρ 277 θανάτων.

Ο ίδιος αξιωματούχος ενημέρωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στη χώρα έχει φθάσει τους 507.996, με 9.441 νέες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, επίσης ρεκόρ.

Μετά την άρση της εθνικής καραντίνας την 1η Ιουλίου οι μολύνσεις αυξήθηκαν, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα να συστήσει εκ νέου προχθές Τετάρτη στους πολίτες να μένουν σπίτι, να απαγορεύσει τις οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις και να διατάξει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε περισσότερες επαρχίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν, περνώντας από τα 3.300 ημερησίως στις αρχές του Ιουλίου στα 7.025 ημερησίως κατά μέσον όρο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται στην τρίτη θέση της μακάβριας κατάταξης των χωρών της Λατινικής Αμερικής με βάση τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό. Ξεπέρασε πλέον το Μεξικό και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ως προς τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, πίσω από τη Βραζιλία.

Eιδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Μπάιντεν: Μάσκα με κυβερνητική εντολή για να σώσουμε πάνω από 40.000 ζωές

Κορωνοϊός - Γαλλία: «Λυπόμαστε, θα ανταποδώσουμε» στη Βρετανία το μέτρο της καραντίνας

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 105.000 οι θάνατοι - 1.261 το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης