Κορωνοϊός - Περού: Απαγορεύτηκαν και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις

Κορωνοϊός - Περού: Απαγορεύτηκαν και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις

Τουλάχιστον 200 θάνατοι από Covid-19 ημερησίως στο Περού το τελευταίο διάστημα - Αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και νεαρές ηλικίες

covid_peru
Ο Περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα δήλωσε χθες ότι απαγορεύονται μέχρι νεοτέρας οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και επεξέτεινε τα περιοριστικά μέτρα σε άλλες πέντε περιφέρειες της χώρας των Άνδεων, εν μέσω νέας έξαρσης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Οι δεκαπέντε από τις 25 περιφέρειες του Περού ήδη υποβάλλονταν σε κυλιόμενες καραντίνες.

Ο Βισκάρα ανακοίνωσε επίσης την επανεπιβολή της γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις Κυριακές, την ώρα που τα επίσημα δεδομένα αποκαλύπτουν αύξηση κατά 75% των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

«Τώρα αυτοί που μας μολύνουν είναι οι άνθρωποι που ξέρουμε, οι συγγενείς που έρχονται να μας επισκεφθούν, οι φίλοι που μαζεύονται για να παίξουν μπάλα ή να απολαύσουν ένα μπάρμπεκιου», εξήγησε ο Βισκάρα σε διάγγελμά του. «Αυτό είναι πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε μαζί», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες το Περού καταγράφει κατά μέσον όρο 200 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 7.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την ημέρα.

Συνολικά ως προχθές Τρίτη το περουβιανό υπουργείο Υγείας κατέγραφε 21.501 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανερχόταν σε 489.680.

Κλείσιμο
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε στο Περού την 6η Μαρτίου. Μία εβδομάδα αργότερα η κυβέρνηση επέβαλε καραντίνα, αναστέλλοντας σχεδόν όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες στη χώρα που κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως στην παραγωγή χαλκού. Η κεντρική τράπεζα υπολογίζει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 12% του ΑΕΠ φέτος.

Τον Ιούλιο, στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη χειρότερη ύφεση του τελευταίου αιώνα, η κυβέρνηση του Βισκάρα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας σταδιακής επανεκκίνησης της δραστηριότητας, ειδικά στους τομείς των μεταλλείων, της βιομηχανίας και του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων και της εστίασης.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Ρεκόρ με 17 θανάτους και 1.558 κρούσματα σε ένα 24ωρο

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «τελειώνει» τον υπουργό Άμυνας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου

Τραμπ κατά Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις: Οι πιο ακραίοι, αριστεροί υποψήφιοι στην ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης