ΗΠΑ: Ο Τραμπ «τελειώνει» τον υπουργό Άμυνας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «τελειώνει» τον υπουργό Άμυνας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θέλει να «τιμωρήσει» τον Μαρκ Έσπερ για την άρνησή του να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι στους διαδηλωτές για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό

trump_esper
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει συζητήσει με συμβούλους του την πιθανότητα να αντικαταστήσει τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, με αφορμή τις διαφορετικές απόψεις τους σε μια σειρά θεμάτων.

Μια πηγή, με γνώση του θέματος, που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί, σχολίασε ότι η σχέση των δύο ανδρών δεν είναι καλή, όμως ο Τραμπ δεν σκοπεύει να αποπέμψει τον Έσπερ μέχρι να εκφράσουν οι ψηφοφόροι τη γνώμη τους για το αν θα ανανεώσουν τη θητεία του στην προεδρία, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ προβληματίστηκε από το γεγονός ότι ο Έσπερ αντέδρασε στην πρόθεσή του να επικαλεστεί τον Νόμο Περί Εξεγέρσεων για να αναπτύξει στρατιωτικές και ομοσπονδιακές δυνάμεις για να καταστείλουν τις ταραχές που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τέσσερις αστυνομικούς στη Μινεάπολη. Ο υπουργός φαίνεται επίσης ότι διαχώρισε τη θέση του τον περασμένο μήνα, όταν απαγόρευσε ντε φάκτο τη σημαία της Συνομοσπονδίας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τη στιγμή που ο Τραμπ επικαλείτο την ελευθερία της έκφρασης για να υπερασπιστεί τους Αμερικανούς που υψώνουν τη συγκεκριμένη σημαία.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει συγκεντρώσει μια φανταστική ομάδα στον Λευκό Οίκο και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει επιτύχει αδιαμφισβήτητες επιτυχίες εκ μέρους του αμερικανικού λαού. Δεν έχουμε κάποιες ανακοινώσεις για το προσωπικό αυτή τη στιγμή και δεν θα ήταν πρέπον να κάνουμε εικασίες για αλλαγές μετά τις εκλογές ή κατά τη δεύτερη θητεία», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρί.

Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Ένας αξιωματούχος πάντως, σημείωσε ότι οι αλλαγές στα κορυφαία αξιώματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο τέλος μιας προεδρικής θητείας.

Ειδήσεις σήμερα

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ είχε υποτασικό επεισόδιο on camera - Δείτε βίντεο

Νέα Υόρκη: Ταξιτζής βίασε 12χρονο κορίτσι και μετά την πήγε σπίτι της σαν να μην συνέβη τίποτα

Καμάλα Χάρις: Είναι μια μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε, το μήνυμα του πρώτου της σποτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης