Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε ακόμη 266 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.767 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε έτσι τους 48.012 νεκρούς επί συνόλου 443.813 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Το Μεξικόκατατάσσεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην τρίτη θέση του μακάβριου παγκόσμιου καταλόγου των κρατών που θρηνούν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.
Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα στην πραγματικότητα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που επιβεβαιώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται επαρκής αριθμός τεστ.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.